02 / 05 / 2024

Mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçti, transferler başlayacak

Mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçti, transferler başlayacak

Sanayicilerin en büyük derdi üretim. Üretimin olmazsa olmazı ise mavi yakalı çalışanlar. Bavı sektörlerde mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçmiş durumda. Sektör temsilcileri yakında transferlerin başlayacağını söylüyor.



Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, pek çok sektörde mavi yakalı personel eksikliği yaşandığını belirterek mavi yakalıların maaşlarının beyaz yakalıları geçtiğini söyledi. Özkan yakında mavi yakalıların transfer edilmeye başlanacağını belirterek, beyan avcılarının mavi yakalı avına çıkacağını belirtti. Akşam Gazetesi'nden Şenay Köşdere'ye konuşan Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, üniversite mezunu iş gücü bulma konusunda sorun yaşanmadığını ancak mavi yakalı çalışan bulmaya gelince işlerin değiştiğini söyledi. Mavi yakalı personelde maaşların bazı beyaz yakalıları geçtiğini ileri süren Özkan, maaş dengesinin mavi yakalılar lehine daha de değişebileceğini söyledi. Mavi yakıl personel konusunda şirketler arası transferlerin de yaşanacağını ifade eden Özkan, üretimin en önemli meselelerinden biri olduğunu söyledi. "İnsan kaynağına ulaşmakta zorluk çekiyoruz" diyen Özkan, meslek liselerinin canlandırılması gerektiğini, bu anlamda sarf edilen çabaların yetersiz kaldığını kaydetti. Özkan, "Meslek liselerini canlandırmamız lazım. Gençlerin bu sektöre girmesi için motive edilmesi lazım, ailelerinin çocuklarını bu meslek liselerine göndermeleri için motive edilmesi lazım ki çocuklarını emanet edebilsinler" diye konuştu. Sanayiciler olarak kendi fabrikalarında mavi yaka kadar beyaz yakalı da istihdam ettiklerini belirten Özkan, "Beyaz yakada bir sorunumuz yok. Üniversite mezunu çalışan bulma konusunda kimse bir sorun yaşamıyor. Ama mavi yakaya gelince işler değişiyor. Hatta durumun ciddiyetini şöyle ifade edeyim. Yakın zamanda mavi yaka transferleri duymaya başlayacaksınız" şeklinde konuştu.

Beyin avcıları mavi yakalı avlayacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön