17 / 05 / 2024

Mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçti, transferler başlayacak

Mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçti, transferler başlayacak

Sanayicilerin en büyük derdi üretim. Üretimin olmazsa olmazı ise mavi yakalı çalışanlar. Bavı sektörlerde mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçmiş durumda. Sektör temsilcileri yakında transferlerin başlayacağını söylüyor.



Mavi yakalıların önemli transfer ücretleriyle bir şirketten diğer şirketlere geçişlerinin başlayacağını dile getiren Özkan, üst düzey beyaz yakalıları arayan, transferlerine aracılık eden beyin avcılarının bundan böyle şirketler için mavi yakalı aramaya başlayacağını ileri süren Özkan, "Zaten şu anda rakam olarak da mavi yakada ücretler bazı beyaz yakalıları geçmiş durumda. Bu dengeler mavi yaka lehine daha da değişebilir. Ve bu anlattıklarım sadece mobilya sektörü için değil, neredeyse tüm sektörler için geçerli" dedi.

Meslek liseliye maaş ve sigorta

Özkan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın  bu yıl hayata geçirdiği çıraklık sistemine nitelikli işgücüne kavuşabilmek için kendilerinin de destek verdiğini belirterek, "MEB meslek lisesi öğrencilerine, birinci sınıftan sonra hem sigortalarını yatırmaya hem de asgari ücretin üçte birini ödemeye başladı, biz de dernek ve sektör temsilcileri olarak bir araya geldik ve geleceğimizi kurtaracak bu geçlere biz de asgari ücretin üçte biri oranında ödeme yapmaya karar verdik" diye konuştu.

 

En az ilkokul mezunu, KPSS şartsız 6.500 bin TL maaşla personel alınacak!

TÜRKSAT duyurdu! 73 farklı iş grubundan en az lise mezunu yüksek maaşla personel alacak! Başvurular başladı...

75 bin işçi aranıyor! İşte meslek grupları ve detaylar!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön