28 / 04 / 2024

Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Haziran ayına kısa bir süre kala mayıs ayına ait enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş başladı. Her ay düzenli olarak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ne olacağı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...



Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasına az bir süre kaldı. Vatandaşlar her ay olduğu gibi bu ay da enflasyon oranı için araştırmalarına başladılar. Enflasyonun yükselip yükselmediği merak edilirken tam olarak oranların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 

Mayıs ayı Enflasyon verileri haziran ayında duyurulacak. Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin enflasyon rakamlarını mayıs ayı başında açıklanmıştı. 

Tüketici Fiyat Endeksi nisanda yüzde 7,25 artarken, yıllık bazda yüzde 69,97 oldu. Buna göre, TÜFE'de nisanda bir önceki aya göre yüzde 7,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,71, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,97 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 34,46 artış gerçekleşti.

Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs ayı enflasyon oranları 3 Haziran tarihinde saat 10:00’da TÜİK tatafından açıklanacak.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön