14 / 05 / 2024

Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Haziran ayına kısa bir süre kala mayıs ayına ait enflasyon rakamları için heyecanlı bekleyiş başladı. Her ay düzenli olarak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ne olacağı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...



2022 MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

2022 yılı Mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 48 katılımcı tarafından değerlendirildi. Cari yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, Mayıs ayı anket döneminde 17,57 TL olarak kaydedildi. 

Bu kapsamda, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 46,44 iken, Mayıs ayı anket döneminde yüzde 57,92 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 28,41 iken, Mayıs ayı anket döneminde yüzde 33,28 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 17,68 ve yüzde 19,54 olarak gerçekleşti. 

Asgari ücrete ek zam gelecek mi? Milyonları heyecanlandıran açıklama geldi!

Emekli olmak isteyenler dikkat! 5.400 prim günü ve 55 yaşında emeklilik mümkün!

Milyonlarca kiracının yüzü gülecek! Kira düzenlemesi geliyor, tarih verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön