10 / 05 / 2024

Mayotteliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Mayotteliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Mayotte vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Mayotteliler Türkiye'den ev alabilir mi? Mayotteliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Mayotteliler Türkiye'den iş yeri alabilir mi?



Mayotteliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Mayotte adası, Fransa'nın deniz aşırı topraklarındandır. 1976 yılından beri Fransa Cumhuriyeti'ne tamamen bağlı bir bölgedir. Ada, Hint Okyanusu'nda Mozambik Kanalı'nın kuzeyinde, Madagaskar Adası ile Mozambik'in kuzeyinde bulunmaktadır. 


Coğrafi açıdan ada, Komorlar'ın bir parçasıdır. 31 Mart 2011 tarihinde Fransa'nın denizaşırı ili haline gelmiştir. Avrupa Birliği Üyesi bir ülkedir.


Peki, Mayotte vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabiliyor mu? Mayotteliler Türkiye'den ev alabilir mi? Mayotteliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Mayotteliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilen ülke vatandaşları arasında Fransa'nın deniz aşırı topraklarından olan Mayotte de bulunuyor.


Türkiye'den gayrimenkul almak isteyen Mayottelilerin Türkiye'deki tapu işlemlerini tamamlayabilmeleri için gerekli belgeleri temin etmeleri gerekiyor.


Tapuda gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön