26 / 08 / 2024

Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022 mazot gübre desteği ne kadar?

Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022 mazot gübre desteği ne kadar?

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 2022 yılında ödenecek mazot gübre desteği ile ilgili bilgi verdi. Peki Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022 mazot gübre desteği ne kadar? İşte detaylar…



Buna göre, ÇKS'ye dahil çiftçilere Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında, dekar başına arpa, buğday, yulaf, çavdar ve tritikale için 22 Türk lirası mazot ve 20 lirası gübre olmak üzere toplam 42 Türk lirası, kuru fasulye, nohut, mercimek için 24 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere toplam 32 Türk lirası, kütlü pamuk, çeltik için 68 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 76 Türk lirası, soya, patates için 30 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 38 Türk lirası, aspir, kanola için 20 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 28 Türk lirası, dane mısır için 27 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 35 Türk lirası, yağlık ayçiçeği için 29 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 37 Türk lirası, fındık, yaş çay için 18 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 26 Türk lirası, yem bitkileri, kuru soğan için 19 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 27 Türk lirası, zeytin ve diğer ürünler için 17 Türk lirası mazot ve 8 Türk lirası gübre olmak üzere 25 Türk lirası destek verilecek. Nadas için ise dekar başına 8 Türk lirası mazot desteği verilecek.

Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 2022 mazot gübre desteği ne kadar?

Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 Türk lirası destek verilecek.

2022 mazot gübre desteği kaç TL? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön