13 / 05 / 2024

Mc Donalds'ın dahiyane iş modeli nedir Mc Donalds milyarlarca doları nasıl kazanıyor?

Mc Donalds'ın dahiyane iş modeli nedir Mc Donalds milyarlarca doları nasıl kazanıyor?

Dünya üzerinde 119'dan fazla ülkede 34 bini aşan şubesiyle hizmet veren fast-food zinciri Mc Donalds'ın dahiyane iş modeli nedir Mc Donalds nasıl para kazanıyor sorularının cevabını sizin için araştırdık. İşte ortaya çıkan ilginç ve sıradışı iş modeli...



Macdonalds'ı bu kadar kazançlı bir iş yapan da budur. Marjlar o kadar yüksek ve marka o kadar popüler ki, sonunda kazanmamanıza imkan yoktur. Şubelerine yönelik uyguladığı katı kural ve sıkı denetimlerle bilinen Mac Donalds, bugün ki kalabalıkları buna borçludur. Böylece 185 milyar dolar bulan değeri ile, dünyanın en değerli fast food markasıdır. KFC, Subway, Burger King ve Dominos güçlü rakipler gibi görünse de, değer sıralamasında Mc Donalds’ın yanına yaklaşamıyorlar. 

Mc Donalds’ın yarı değerine sahip, ikinci en büyük firma is Starbucks’tır. Elbette astronomik getiriler vaat etmeyen yavaş bir iş modeli. Mekanların sahibi Macdonald's olduğu için mekanları seçerken son derece dikkatli davranıyor, ancak bir kez bir yer seçtiğinde gerisi basit ve anlaşılır.  Diğer bir deyişle, şirket kâr marjlarını hedeflemek yerine pasif gelir kaynakları yaratmaya odaklanmıştır. Her yeni yer öyle ya da böyle pasif bir gelir kaynağıdır. Hisselerinin değerlemesi bazı teknoloji hisseleri (Tesla gibi) aya ulaşmayabilir ancak şirketi krizlere karşı daha dayanıklı bir hale getiriyor.

Ünlü ekonomist Robert Kiyosaki'den son uyarı: Bu sefer 2008'deki krizden daha kötü olacak

Türkiye de zincirleme krize girecek ülkeler listesine girdi! Tehlike git gide yaklaşıyor

Küresel piyasada ayçiçek yağı şeker ve hububat fiyatları düştü

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön