03 / 05 / 2024

Meclis'e sunuldu! En düşük emekli maaşına yüzde 130 zam!

Meclis'e sunuldu! En düşük emekli maaşına yüzde 130 zam!

Yeni asgari ücretin 8500 lira olmasından sonra gözler emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamma çevrilirken, en düşük emekli maaşı alanları sevindirecek bir teklif TBMM'ye sunuldu. Kabul edilmesi durumunda emekli ücretlerine rekor zam gelecek



En düşük emekli aylığına yüzde 130 zam. TBMM'ye sunuldu. En düşük emekli aylığı (3500 TL) alan emekliyi sevindirecek teklif. En düşük emekli aylığı ne kadar artacak?

Kanun teklifinin üzerine Paylan, şu açıklamayı yaptı:

Meclis e sunuldu! En düşük emekli maaşına yüzde 130 zam!

“Milyonlarca emekli en düşük emekli maaşı olan 3 bin 500 TL’yle hayatta kalmaya çalışıyor. AKP ve MHP’ye Meclis’i kapatmadan önce en düşük emekli maaşını yükseltmek üzere çağrıda bulunduk. Ancak onlar Meclis’i tatile sokma kararı aldılar.

En düşük emekli maaşının 3 bin 500 TL olması kabul edilemez. Ve yılbaşında emeklilere gelmesi beklenen yüzde 20’lik bir zam çerçevesinde de en düşük emekli maaşlarının pek çoğu 3 bin 500 TL’nin altında olduğu için yeniden milyonlarca emekli 3 bin 500 TL maaşa mahkûm olmuş olacak. Bu kabul edilemez. Bu sebeple Meclis’te en düşük emekli maaşının 8 bin TL olması için yasa teklifi verdim. AKP ve MHP, 'Bu çok yüksek. 8 bin TL maaşı ödeyemeyiz. Bunun için kaynak yok' diyecekler ama sevgili emekliler, bunun için kaynak var. Bütçemizden yandaşlara akan yüz milyarlarca lirayı kesersek en düşük emekli maaşını 8 bin TL yapabiliriz. En düşük emekli maaşının 8 bin TL olması için Meclis’e verdiğim yasa önergesine tüm siyasi partilerin desteğini bekliyorum.”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Aralık 2022 tarihinde saat 21.16'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.64 Türk Lirası, euro 19,78 Türk Lirası, altının gramı ise bin 71 Türk Lirası değerinde.

Erdoğan da teyit etti! Asgari ücrete bir zam daha gelebilir!

Akaryakıtta güzel haberler kısa sürdü! Benzine zam geliyor

Altın kahini İslam Memiş'ten asgari ücret sonrası ilk yorum! Asgari tahmini tuttu mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön