28 / 04 / 2024

Mega Center Gıda Sitesi'nde icradan 1.3 milyon TL'ye satılık dükkan!

Mega Center Gıda Sitesi'nde icradan 1.3 milyon TL'ye satılık dükkan!

İstanbul 10. İcra Dairesi Bayrampaşa Sağmacılar'da yer alan Mega Center Gıda Sitesi'ndeki dükkanı 1 milyon 300 bin TL'den satışa çıkarıyor. Dükkanın ihalesi 15 Aralık'ta yapılacak.




İstanbul 10. İcra Dairesi; Bayrampaşa İlçesi,Sağmalcılar Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu dükkan Mega Center Gıda Sitesi'nde yer alıyor. 


Toplam bedeli 1 milyon 300 bin TL olan dükkanın ihalesi; 15 Aralık 2014 günü 14:30 - 14:40 arasında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Kalemi'nde açık artırma suretiyle yapılacak.


İhale ilanı:



GM.SATIŞ 

10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2014/1797


T.C. İSTANBUL 10. İCRA DAİRESİ


2014/1797 ESAS


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : İstanbul İli, Bayrampaşa İlçesi,Sağmalcılar Mahallesi'nde kain 45 ada,4 parsel sayılı 29.054,00 m2. yüzölçümlü otuz dört bloklu işyeri nitelikli kat mülkiyetli ana taşınmazda 113/29054 arsa paylı C-44 Blok Zemin Kat (10) bağımsız bölümnolu asma katlı dükkan vasıflı taşınmazın tamamıdır. Satışa konu taşınmaz,; 45 ada,4 parsel sayılı yerdeki Mega Center Gıda Sitesi C-44 Blok Zemin Kat (10) bağımsız bölüm numaralı asma katlı Dükkan vasıflı taşınmaz olup, İstanbu İli, Bayrampaşa İlçesi, Kocatepe Mahallesi,Yağ İskeleler Caddesi, 13/C kapı numaralı adreste bulunmaktadır. Söz konusu dükkanın giriş kapısı Yağ İskeleler Caddesinden olup, alt katı depo olarak kullanılmakta ve bu kısımda tuvalet ve lavabo bulunmakta, asma katı idari bölüm olarak kullanılmaktadır. Alt katın tabanı karo mozaik kaplı, duvarlar normal sıva badana, asma kata içerden merpenle çıkılmakta olup, bu bölümün zeminleri yine karo mozaik kaplı, duvarlar sıva badana, tavanlar spot lamba, pencereler PVC. Doğrama, lavabonun zemin ve duvarları kalebodur kaplı, normal işçilik ve malzeme ile yapılmış, suyu elektriği bağlı çalışır vaziyettedir. Söz konusu dükkanın alt katı 100,00 m2., üst katı 100,00 m2. Olmak üzere toplam 200,00 m2. Alana sahiptir. Sitenin en işlem dükkanlarından biri konumundadır. Belediye altyapı hizmetlerinden azami derecede faydalanmaktadır. Ulaşımı kolay bir konumdadır. Taşınmazın bulunduğu semt, semt içindeki konumu, imar durumu,kat mülkiyetli oluşu, büyüklüğü, kullanılışlılığı, yapımında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi, emsal taşınmazların alım satım rayiçleri, günümüzün iktisadi koşullan, ulaşım kolaylığı, önemli semt ve merkezlere yakınlığı ve diğer değerine tesir edebilecek olumlu ve olumsuz faktörler göz önünde bulundurularak kıymeti takdir edilmiştir


Adresi : İstanbu İli, Bayrampaşa İlçesi, Kocatepe Mahallesi,Yağ İskeleler Caddesi,Mega Center Gıda Sitesi C-44 Blok (13/C kapı numaralı ) Zemin Kat (10) bağımsız bölüm numaralı asma katlı Dükkan.


imar Durumu : Bayrampaya Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 01/04/2014 tarih ve 2916 sayılı yazısında; Bayrampaşa İlçesi,Kocatepe Mahallesi, 4/5 -7/1 pafta, 45 ada, 4 parsel sayılı yerin 21/11/2005 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Bayrampaşa Revizyon İmar Planında, Toptan Ticaret Alanında kaldığı, ayrık nizamda olup E: 1,50 avan projeye göre uygulama yapılacağı, İstanbu Büyükşehir Belediy Meclisi'nin 13/01/2012 gün ve 1823 sayılı kararı ile aynen kabul edilen siluet yükseklik kararlarına uyulacağı, belirtilmiştir.


Kıymeti :1.300.000,00 TL


KDV Oranı :%18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.


1. Satış Günü : 15/12/2014 günü 14:30 - 14:40 arası


2. Satış Günü : 14/01/2015 günü 14:30 - 14:40 arası


Satış Yeri : İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Kaleminde


Satış şartları:


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan somaki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacak Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul lO.Icra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatınlması veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olması ve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre "döviz" teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- İİK.127.MA GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur. ,^


1- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1797 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze /başvurmaları ilan olunur. 17/10/2014 


İhale ilanı için tıklayın



Geri Dön