Mega Metal halka arz oluyor! Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihi 7 Aralık...
Bakır tel sektöründe Avrupa ve Türkiye pazarının lider üreticilerinden Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihleri 7-8 Aralık 2023'te gerçekleşecek. Mega Metal'in talep toplama rakamları ve detaylar. İşte haberin ayrıntıları...
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde halka arz edilen Mega Metal'in hisse rakamı 28,3 Türk Lirası olacağı belirtildi. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 75’i bireysel yatırımcı, yüzde 24’ü yurt içi kurumsal yatırımcıya, yüzde 1'i ise firma çalışanlarına ayrılırken, halka arz büyüklüğünün 1 milyar 725 milyon Türk Lirası olması hedefleniyor.
Firmanın halka arzı nedeni ile düzenlenen toplantıda konuşma yapan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, şirketin 2005 senesinde üretime başladığını ve Kayseri’deki fabrikalarında elektrik, elektronik, haberleşme, enerji üretimi ve dağıtımı, elektroteknik, yenilenebilir enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek teknolojili ince bakır tel üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Buna göre, Turgut, halk arzın Mega Metal'in küresel ölçekteki yatırımlarını hızlandırarak başta Avrupa ve Amerika kıtaları olmak üzere global rekabet gücünü artıracağını belirterek, "Ürünlerimiz elinizde tuttuğunuz cep telefonundan, kullandığınız otomobillere, hastanelerdeki cihazlardan uzayı keşfe çıkan uydulara kadar birçok yerde kullanılıyor. Bu nedenle, biz olmasaydık, bu cihazların hiçbirini kullanamazdık." dedi.
YENİ YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Cüneyt Ali Turgut, bu alanda büyümek için yatırım yapma, yeni kapasite yaratma ve yeni ürünler eklemenin önemli olduğunu belirterek, bugüne kadar öz kaynakları ile ve güçlü finans yönetim politikaları ile yatırımlar gerçekleştirdiklerini, halka arzların çok önemli bir finansman kaynağı olduğunu ve bu enstrümanı da kullanmak istediklerini bildirdi.
Şirketin hedeflerinin küresel pazardaki rekabet gücünü daha ileri bir noktaya taşımak olduğunu belirten Turgut, bu nedenle halka arzdan elde edecekleri gelirle hem Türkiye'de hem de yurt dışında planladıkları yeni yatırımları hayata geçireceklerini belirtildi.
En önemli hedeflerinin ise kurumsallaşmak olduğunu vurgulayan Turgut, konuşmasını şöyle devam ett: "Sürdürülebilir büyüme için kurumsallaşmak çok önemli. İlk olarak Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) getirdiği bazı kurallar var. Bunlara uyum sağlamak firmalar açısından sağlıklı bir yönetim yaratıyor. Komiteler kurulması, yönetim kurulunun yeniden oluşturulması gerekiyor. Denetlenebilir ve şeffaf olmak yatırımcının size daha çok güven duyması anlamına geliyor. Halka arzdan kısa bir süre sonra da Borsa İstanbul'da Sürdürülebilirlik Endeksi'ne dahil olma hedefimiz var. Zaten birlikte çalıştığımız dünya devleri de daha kurumsal şirketleri tercih ediyor." diye konuştu.