09 / 05 / 2024

Mehmet Cengiz ilk defa konuştu: Artık yeter hesap soracağım!

Mehmet Cengiz ilk defa konuştu: Artık yeter hesap soracağım!

Odatv, Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'ın iddialarını Mehmet Cengiz'e sordu. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada, "Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim." şeklinde konuştu.



"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU MAHKEMEYE VERDİM"

Kemal Kılıçdaroğlu'nu da mahkemeye verdim. Ana muhalefet partisi dedikoduyla hareket edemez. Kimin elinde belgesi varsa buyursun mahkemeye başvursun.

Sürekli laf üretiyorlar. Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim.

Günah.

İngiltere’de çalışan okuyan çocuğum torunlarım yeğenlerim var niye hedef gösteriyorlar, böyle siyaset, böyle gazetecilik olur mu?

Soru sorduğunuz için sizlere de teşekkür ederim."

SERPİL YILMAZ NELER YAZMIŞTI?

Sözcü Yazarı Serpil Yılmaz, 13 Mart 2022 tarihli yazısını "Cengiz’in Londra’daki şirketi" başlığıyla kaleme aldı. Cengiz'in Londra'da bir şirketine ulaştım diyen Yılmaz, yazısında "MF Real Estate Investments LLP adıyla No 102 Michelin House, 81 Fulham Road, London England, SW3 6RD adresinde kurulan şirketin ortakları arasında, kardeşleri Ekrem, Kazım, Asım ve Şeref Cengiz de yer alıyor." ifadelerine yer verdi.

Söz konusu yazıda Londra'da gayrimenkul ve fon danışmanlığı hizmetleri vermek üzere 2017'de kurulan Cirera Capital ile MF Real'in aynı adreste bulunmasına değinen Serpil Yılmaz; Cirera Capital üst yönetiminde Tolga Tuğlular, Tijen Gümüşdiş, Ahmet Arınç, Celal Kopuz'un bulunduğunu kaleme almıştı.

Yazısında Ahmet Arınç ve Tijen Gümüşdiş'in 2017'den itibaren Londra'ya getirdikleri makro fonlar ile İngiliz finans dünyasında ün yaptıklarını kaydeden Serpil Yılmaz, "Kılıçdaroğlu'nun eski tanımıyla “5'li çete” Ukrayna savaşından sonra “Erdoğan'ın oligarkları” olarak sıfatlandırdığı devletten kamu ihalesi alan grupların Londra maceralarını ulaştığım kaynaklarım, “Aslında en etraflıca İngiltere'de yaşayan Sabri Eyüp Çarmıklı'dan dinlemelisiniz” diyorlar…" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Cengiz ilk defa konuştu: Artık yeter hesap soracağım!

Serpil Yılmaz 15 Mart 2022 tarihindeki "Koltuk kardeşliği" başlıklı yazısında da Mehmet Cengiz'in Altunizade'de yer alan merkez ofisinde üzerine oturduğu koltuklarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da kullandığı çalışma ofislerinden Huber Köşkü'ndeki koltuklar aynı markanın ürünü olduğunu öne sürmüştü.

Mehmet Cengiz'in bu koltukları ve çalışma masasını, İtalya'nın önde gelen mobilya markaları arasında yer alan Giorgetti'den 2011'de aldığını kaydeden Serpil Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

"Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde (2007-2014) döşenen Huber Köşkü'ndeki koltuklar aynı markanın ürünü. Giorgetti marka Musa model koltukların İtalya teslim fiyatı 3 bin 927 Euro. Euro kurunu 15 TL'den alsak yaklaşık bir koltuk 60 bin TL ediyor." 

Mehmet Cengiz'in İngiltere'de gayrimenkul aldığı iddiası!

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?


Geri Dön