04 / 05 / 2024

Mehmet Kale kimdir?

Mehmet Kale kimdir?

Konya Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale kimdir? Mehmet Kale, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mehmet Kale, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Mehmet Kale..



Mehmet Kale kimdir?

Günyüzü Kasabasında doğdu. Babasının ticaretle uğraşması nedeniyle ailesi ile Konya’ya yerleşen Mehmet Kale, İlkokulu Konya’da bitirdi. 19 Mayıs ilkokulu’ndaki eğitiminin ardından Konya İmam Hatip Lisesinden 1981 yılında mezun oldu.Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Ön-Lisans programını bitiren Mehmet Kale halen aynı bölümde lisans eğitimini sürdürmektedir. 


İş hayatına 1984 yılında atılan Kale aile şirketlerinde uzun yıllar ticaretle meşgul olmuştur. 


Günyüzü beldesinin geri kalmışlığı ve hizmetten yoksun olması sebebiyle aile büyüklerinin ve belde halkının yoğun ısrarlar sonucu 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye başkanlığına adaylığını koyarak Günyüzü Belediye başkanlığına seçilmiştir. 


2009 Yılında Yerel Yönetimler seçimlerinde tekrar aday olarak başkanlığa devam eden Mehmet Kale Cihanbeyli-Kulu-Altınekin ilçeleri,Beldeleri ve Köyleri Çevre Koruma Birlik başkanlığına seçildi. 


Yine aynı yıl seçildiği Konya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini devam ettirmektedir. 


İngilizce ve Arapça bilen Mehmet Kale ve Evli ve 5 çocuk babasıdır.





Geri Dön