28 / 04 / 2024

Melih Şimşek kimdir?

Melih Şimşek kimdir?

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre Dostu Binalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Melih Şimşek kimdir? Melih Şimşek, Akşan Yapı ile hangi projelere imza attı? İşte Melih Şimşek...



Melih Şimşek kimdir?

Melih Şimşek, 1968 yılı doğumlu. Melih Şimşek,  İzmir  Türk Koleji ve 1990 İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. 


Çalışma hayatına aile şirketi Akşan Yapı A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlayan Şimşek, 2001 yılında Türkiye’nin ilk çelik yapı sistemi üretim tesisi Akkon Çelik A.Ş.’ yi Çerkezköy’de kurdu. 


Yurtiçinde ve yurtdışında sisteme artan talebe ve gelişen teknolojiye odaklanarak 2006 yılı itibari ile Akkon Çelik A.Ş.’ yi bugün Avrupa’nın üç büyük üreticisinden biri konumuna getiren yatırımları gerçekleştirdi. 


Sadece çelik kullanarak dünyanın dört bir yanında ses getiren projelere imza atan Melih Şimşek önderliğindeki Akşan Yapı’nın son 10 yılda inşa ettiği yapılarla ulaştığı toplam tecrübe 2 milyon m2’yi aşmıştır. 


Türkiye’ye komşu ülkelere çelik yapı sistemi, ilk kez Melih Şimşek ve şirketleri tarafından tanıtıldı. 2006’da başlayan bu süreç 2007’de Abu Dhabi / BAE’de, 2008’de Tripoli / Libya’da, 2009’da Erbil / Irak’ta, 2010’da Tahran / İran’ da Akşan Yapı A.Ş.’nin ülke temsilciliklerinin kurulması ve bu ülkelere ihracat yapılması ile devam etti. İhracat yapılan ülkelerin arasına Rusya, Ukrayna, Fransa, Yunanistan, Venezuela, Romanya ve Sudan da girdi. 


2000 yılında Türkiye’de çelik yapı sisteminin gelişimine ve pazarın büyümesine katkıda bulunmak amacı ile Türk Yapısal Çelik Derneği’ne üye olan Melih Şimşek, 2003 yılı itibariyle derneğin Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmiştir. Yine Türkiye’de çevre dostu binaların yapımında çeliğin kullanımının yaygınlaştırılması, öneminin vurgulanması ve bilincin arttırılması amacıyla katıldığı Çevre Dostu Binalar Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir.  


Evli olan Şimşek, 2 çocuk babasıdır.

 

Akşan Yapı

1970’li yıllarda kurulan ve dünyanın dört bir yanında ses getiren projelere imza atan Akşan Yapı, çelik binalarını inşa etmekteki iddiasını yapı sektörüne taşıyarak, deprem ve kentsel dönüşümde, yapısal çelik sistemleri ile Türkiye için yeni bir yapı alternatifi sunuyor. 2001 yılında Çerkezköy’de kurulan Çelik Yapı Sistemleri Üretim Fabrikası Akkon ile de yıllık 35 bin ton yapısal çelik üretim kapasitesiyle, Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın üç büyük üreticisinden biri konumundadır.


Akşan Yapı inşaat sektöründe 40 yıllık köklü geçmişi ile bugüne kadar konutun yanı sıra, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda yapı türünü çelik sistem ile inşa etti. Müstakil yaşamın gerekliliğine inanarak Türkiye’nin en fazla çelik konut inşa eden şirketi olan Akşan Yapı, kurulduğu günden bu yana birçok ilki hayata geçirdi. 2001 yılı itibari ile Türkiye’ye komşu ülkelere çelik yapı sistemini tanıştıran Akşan Yapı, Türkiye’nin çelik yapı sistemli ilk, okul, yurt, hastane, kamu binaları gibi pek çok farklı türdeki yapıları ülkemize kazandırdı.



İzmir’de en pahalı ev ile en ucuz ev arasında 5 kat fark var!
Melih Şimşek: Yeşil binalarla enerji tasarrufu sağlanabilir!



Geri Dön