20 / 05 / 2024

Memur maaşları yeniden artırılacak mı? Kamu çalışanlarına ek zam talebi geldi!

Memur maaşları yeniden artırılacak mı? Kamu çalışanlarına ek zam talebi geldi!

Memur zammıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yapılan yüzde 30'luk zammı yeterli bulmayan memur sendikası, hükümete çağrı yaparak, ek zam talebinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de yaptığı memur ve emekliye yüzde 5’lik ek zam açıklamasının ardından, memurların sendikasından, “Kamu çalışanlarının beklentileri karşılanmamıştır. Seyyanen ek ücret artışı talep ediyoruz” açıklaması geldi.

Memura yapılan yüzde 30’luk zam, kamu çalışanları tarafından yeterli karşılanmadı.

Türkiye’de kamu çalışanları temsil eden Kamu-Sen, açıklanan bu zam oranının beklentileri karşılamadığını belirterek, memurlar için seyyanen ek zam talebinde bulundu.

Memur maaşları yeniden artırılacak mı? Kamu çalışanlarına ek zam talebi geldi!

Salı günü memur ve emekli için enflasyon oranı ve refah payı eklenerek yapılan yüzde 25’li zamma tepki gelirken, bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekliye yüzde 5’lik bir ilave zam yapıldığını duyurmuş, böylece zam oranı yüzde 30’a ulaşmıştı.

Ancak yüzde 5’lik bu artış da memur kesimini tatmin etmedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, hükümetten seyyanen ek zam yapılmasını talep etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön