28 / 07 / 2024

Memur maaşları yeniden artırılacak mı? Kamu çalışanlarına ek zam talebi geldi!

Memur maaşları yeniden artırılacak mı? Kamu çalışanlarına ek zam talebi geldi!

Memur zammıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yapılan yüzde 30'luk zammı yeterli bulmayan memur sendikası, hükümete çağrı yaparak, ek zam talebinde bulundu.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Konuyla ilgili Kamu-Sen’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, maaşlardaki artış oranının yüzde 30'a çıkarılmasının kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını belirterek, seyyanen bir ücret artışı yapılmasını talep etti.

Kahveci yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına dün yüzde 25 zam açıkladığını hatırlatarak, bu oranın artırılması yönünde başta sosyal medya üzerinden olmak üzere talepte bulunduklarını bildirdi.

Memur maaşları yeniden artırılacak mı? Kamu çalışanlarına ek zam talebi geldi!

“KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİ KARŞILANMADI”

Kahveci açıklamasında, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni zam oranını yüzde 30 olarak açıkladığını hatırlatan Kahveci, “Sayın Cumhurbaşkanının bugün yaptığı açıklamasıyla, maaş artış oranının yüzde 30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, memurlar adına seyyanen ek zam talebinde bulunan Kahveci açıklamasında “Sürecin sonunda gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması, yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır” ifadelerine yer verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön