18 / 05 / 2024

Memur, personel ve işçi alımı yapılacak! Şartlar açıklandı

Memur, personel ve işçi alımı yapılacak! Şartlar açıklandı

Kamu sektöründeki istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla, 4 farklı bakanlık bünyesinde toplamda 140.867 memur, personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. İşte tüm şartlar...



Kamuya Alım Yapacak Bakanlıklar ve Kontenjan Bilgileri:

  • ·        Milli Eğitim Bakanlığı: 50.000 Memur
  • ·        Sağlık Bakanlığı: 42.500 Personel ve İşçi
  • ·        Adalet Bakanlığı: 18.305 Sözleşmeli Personel
  • ·        Milli Savunma Bakanlığı: 30.062 Askeri Personel ve Sivil Memur

Başvuru Süreci ve Şartlar
Başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar arasında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartları taşımak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, sosyal güvenlik kurumlarından yaşlılık ya da emeklilik aylığı almıyor olmak ve erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış ya da askerlikle ilişiği bulunmamak gibi maddeler yer almaktadır. Özel şartlar arasında ise, KPSS, eğitim ve mesleki nitelikler değerlendirilecektir.

Kamuya memur alımlarında KPSS şartı bulunmaktadır. Fakat işçi alımlarında KPSS şartı aranmayacaktır. KPSS puanı ile yapılacak alımlarda, adayların 2021 veya 2022 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türlerinden en az 50, 55, 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir. KPSS şartı olmaksızın yapılacak alımlarda ise adayların en az ilköğretim mezunu olmaları beklenmektedir.


Geri Dön