18 / 07 / 2024

Memur Sen Kocaeli Konutları'nın temeli bayramdan sonra atılacak!

Memur Sen Kocaeli Konutları'nın temeli bayramdan sonra atılacak!

Mehmet Akkuş, Başiskele Yuvacık Tınaztepe mevkiinde yapılacak 124 konutluk projenin bayram sonra temelinin atılacağını söyleyen Memur Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akkuş, 11 hizmet kolunun ise tek binada toplanacağını ifade etti.




İlimizde 18 Bin 700 üyesi bulunan Memur Sen, İzmit Tren Garı’nda bulunan sendika binasında şube başkanları, şube yöneticileri ve sekreterleri ile bayramlaşan Memur Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akkuş, üyelerine iki bayram yaşattı. Başiskele Yuvacık Tınaztepe mevkiinde yapılacak 124 konutluk projenin bayram sonra temelinin atılacağını söyleyen Memur Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akkuş, 11 hizmet kolunun ise tek binada toplanacağını ifade eden Akkuş, “Şehir binasına uygun yer bulabilirsek satın alıp 6 ay içerisinde bütün şubeleri bir araya toplayacağız. Eğer bulamazsak arsa alıp bina yapacağız. Şube başkanları merkezde tek binada olacak. Temsilcilikler ilçelerde hizmet vermeye devam edecek.  Üyemize ev sahibi yaparken evler Memur sen ailesine yakışır birinci sınıf malzemeden yapılacak. Bayramdan sonra evlerin temelini atacağız. Bakan Fikri Işık’ın programına göre temel atacağız. 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks daireler bulanacak. AYTES  İnşaat’ın üstleneceği daireler, 15 ayda teslim edilecek. Toplam 184 daire bulunacak 60 tanesi arsa sahibinin. Kalan 124’ü ise üyelerimize verilecek” dedi.


ALINAN MESAJ SANDIĞA YANSIYACAK


Memur Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Akkuş, “Kurban Bayramı’nı birlik beraberli içerisinde Kürdüyle, Türkiyle, Lazıyla, Çerkeziyle Çanakkale’de olduğu gibi kardeşliğimiz pekiştirilerek devam etmesini diliyorum. Ülkemize sahip çıkmak adına ülkemize oynanan oyunları tek vatan tek bayrak anlayışıyla Memur Sen olarak elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz” dedi. Geçtiğimiz seçimlerle ilgili de konuşan Akkuş, “Demiryolları çağ atladı ama ulaştırma çalışanları ceplerine bir şey girmediğini söylüyor. Dolayısıyla bu sandığa yansıdı. Sandıktan hükümet çıkmadı. Hükümet bu mesajı aldığını zannediyorum. Memurun 85 TL aylığına yansıdı. Daha refah bir ülkede yaşamayı arzu ediyoruz. 


İnsanların cebi şiştikçe bu sandığa yansıyacaktır. Asgari ücretlinin Bin 400 TL’nin altında almaması gerekiyor” dedi. 


2 NOLU ŞUBEYE AKINCI ATANDI


Öte yandan Eğitim Bir Sen Kocaeli 2 Nolu Şubesine Yard. Doç Dr. Abdulvahap Akıncı atandı. 1973 Muş doğumlu olan Abdulvahap Akıncı evli 2 çocuk babası. İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Almanya Hannover Üniversitesi Siyaset Bilimi Anadal, İktidat ve Hukuk bölümlerini ise yandal olarak yüksek lisan eğitimi aldı. Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Siyaset bilimi doktorasını aldı. 2006 yılından bu yana Kocaeli Üniversitesi’nde çalışan Akıncı şuanda İİBF’de siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğretim üyesi.


Özgür Kocaeli



Haber Derince Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Memur Sen Kocaeli Şubesi sendikacılık çalışmalarının yanı sıra üyelerine yönelik sosyal projeleri de yürütmeye devam ediyor. Sendikanın Şube Başkanı Mehmet Akkuş ve yönetim kurulu üyelerinin girişimleri ile başlatılan konut projesi çerçevesinde sendika üyeleri ev sahibi olacak. Başiskele Yuvacık Tmaztepe mevkiinde yapılan konutlar toplam 11 bloktan oluşacak. Büyüklüğü 100 ile 160 metre kare arasında değişen konutlarda Memur sen ailesine yakışır birinci sınıf malzemelerin kullanılacağını söyleyen Akkuş, "Üyelerimiz konut projemiz sayesinde en az 50 bin TL kar elde edecek. Konutların metre karesi 900 ile 1050 TL arasında değişiyor. Dairelerin tapuları Ocak ayında teslim edilecek. Dairelerimizin yüzde 85'i satıldı. 


124 DAİRE ÜYELERE 

Binaların deprem güvenliği açısından 3 katlı inşa edildiğini söyleyen Akkuş, "Deprem bölgesi olan Kocaeli'de riskin ne kadar yüksek olduğunun farkmdayız. Bu yüzden Kocaeli Memur Sen Evleri sadece 3 kat olarak inşa ediliyor. Sitelerimiz hem zemin olarak hem de malzeme olarak üst sınıf kalite ve güvenliğe sahip" dedi. AYTES İnşaat tarafından yapımına başlanan daireler, 17 ayda teslim edilecek. Toplam 184 daire bulunacak, dairelerin 60 tanesi arsa sahibine, kalan 124'ü ise Memur Sen Kocaeli Şubesi üyelerine verilecek. Konut hizmetleri içerisinde; spor kompleksi, Fitness center, hobi alanları, kafeterya, kamelyalar, site içi market, 24 saat kameralı güvenlik, çocuk oyun alanları, park ve bahçeler, kapalı ve açık otoparklar yer alacak. 


Derince Ekspres


Geri Dön