15 / 05 / 2024

Memur-Sen'den son dakika Temmuz zammı açıklaması: Ortak çalışma yapılmalı!

Memur-Sen'den son dakika Temmuz zammı açıklaması: Ortak çalışma yapılmalı!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına Temmuz ayında yapılması planlanan zam ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yalçın, ortak çalışma yapılması gerektiğini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...



Ali Yalçın, birinci dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi düzenlemesinin zamana yayılmamasının ve maliyet oluşmadan bitirilmesinin kamu görevlilerince memnuniyetle karşılanacağına vurgu yaptı. 

Uzun süredir dile getirdikleri mülakatın kaldırılması konusundaki adımdan memnuniyet duyduklarının da altını çizen Ali Yalçın, kamu istihdamında kariyer ve liyakati destekleyecek, verimliliği ve kalitesini yükseltecek, performansı artıracak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının periyodik olarak en çok 3 senede bir yapılması talebini de gündeme getirdi. 

Memur-Sen den son dakika Temmuz zammı açıklaması: Ortak çalışma yapılmalı!

Milyonlarca memur ve memur emeklisi maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Dünya'da yer alan habere göre, Haziranda TÜFE’nin yüzde 1 veya yüzde 2 gerçekleşmesi ve ilave refah payı verilmemesi durumunda memur ve memur emeklilerine yüzde 14.25-15.38 arasında oranlarda zam uygulanabilir. 
2023 yılının başında memur ve memur emeklilerine yüzde 8 toplu sözleşme zammı, 8.48 puan enflasyon farkı ve 13.52 puan da refah payı olacak şekilde toplam yüzde 30 zam  uygulanmıştı. 

Temmuz ayında memur ve emeklilere yüzde 6 toplu sözleşme zammının yanı sıra haziran enflasyonu yüzde 1 çıkarsa yüzde 7.79’luk enflasyon farkı dahil yüzde 14.25'lik zam, yüzde 2 gelmesi durumunda da yüzde 8.85 enflasyon farkı dahil toplam yüzde 15.38 oranında zam uygulanacak. 

Bu durumda en düşük memur emekli aylığı 7 bin 782 Türk Lirası'ndan en çok 9 bin 14 Türk Lirası'na yükselecek.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Gram altın kolları sıvadı! Dolardan destek bulan gram altın rekor kırdı!  

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır? 2023 5,6,7,8,9,10,11,12. sınıf takdir ve teşekkür ortalaması kaç?


Geri Dön