10 / 05 / 2024

Memur ve emekli maaş zammında son dakika! Zamlı maaşlar için yeni senaryolar tek tek belli oluyor!

Memur ve emekli maaş zammında son dakika! Zamlı maaşlar için yeni senaryolar tek tek belli oluyor!

Memur ve emekli maaş zammında son dakika... Zamlı maaşlar için yeni senaryolar tek tek belli oluyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



SGK Uzmanı Ali Duman, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada söz konusu bu oranların memurlar ve emekliler için ne anlama geldiğini detaylı bir şekilde açıkladı. 

Ali Duman açıklamasında Sayın Cumhurbaşkanının 6 aylık dönem için yüzde 4 ila 6 arasında bir artış öngördüğünü kaydederek, "Çünkü kamuda çalışanlar bugüne kadar sadece enflasyon artışı almaktaydı. Bu kez bunu enflasyonun üzerinde bir artış olarak değerlendirdik" diye konuştu ve devamında şunları söyledi: "Zam oranı yüzde 45 şeklinde belirlendi. Örnek olarak 9 bin Türk Lirası maaş alan bir kişi, yüzde 45 artışla maaşı 13 bin Türk Lirası seviyelerine yükselecek, fakat bu oran daha da yükselerek 15 bin liraya tamamlanacak. Yani en düşük maaş alanlarda aslında artış daha yüksek olacak. Söz konusu bu durum, devlet memurlarının Temmuz ayı zam beklentisini daha da yükseltmiştir."

Memur ve emekli maaş zammında son dakika! Zamlı maaşlar için yeni senaryolar tek tek belli oluyor!

Açıklamasında geçtiğimiz hafta açıklanan Nisan ayı enflasyonuyla memur ve emekli zammı için aylık oranın netleştiğini kaydeden Ali Duman, "SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 4 aylık kesinleşen zam oranı yüzde 15,21 şeklinde belirlenirken, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 13,08 şeklinde hesaplandı." dedi.

Ali Duman yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yapılan hesaplamalara göre, 6 aylık enflasyonun yüzde 21,13 seviyesinde gerçekleşmesi beklendiğini kaydederek, Böylelikle SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zam oranı tahmini olarak yüzde 21,13 şeklinde olacakken, memur ve memur emeklileri için bu oranın yüzde 18,89 şeklinde hesaplandığını söyledi.

Memur ve emekli zammı için son iki enflasyon verisinin netleşmesinin beklendiğini söyleyen Ali Duman, önceki düzenlemeler göz önüne alındığında, refah payı dahil yüzde 30 ila yüzde 45 arasında bir oranın, memur ve emekli zammı için güçlü bir senaryo olduğu konuşulduğunu kaydetti.

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Yastık altında 8 bin 50 TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı! Bu ilde satışa çıkarılan araziyi sakın kaçırmayın!

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına resmen sigorta müjdesi geldi! AK Partili o isim tek tek açıkladı! 


Geri Dön