02 / 05 / 2024

Memur ve emekli maaşlarında yeni gelişme! Beklenen olmadı

Memur ve emekli maaşlarında yeni gelişme! Beklenen olmadı

2023 yılı ile birlikte asgari ücrete %54.5 oranında zam yapılırken memurlara %30 oranında yapılan zam büyük tepkilere neden oldu. İyi bir haber bekleyen memurlar hayal kırıklığı yaşıyor. TÜİK enflasyon verileri kapsamında memurlara yapılacak zam oranları da yeniden şekilleniyor. İşte tüm ayrıntılar…



Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberinde yer alan bilgiler doğrultusunda işçi, memur ve emekli için yılbaşında yapılan maaş zamlarının 2 ayda buhar olup uçtuğu ifade ediliyor. Yılbaşında asgari ücret zammı ile işçilere 8.500 TL verileceği açıklanırken alım gücü de 2 ayda 7.261 TL'ye çıktı.

En düşük emekli aylığı alım gücü 5.500 TL olurken şimdilerde 4.695 TL'ye düştü. Memur maaşları 2 ay içerisinde 1.834 TL kayıp yaşarken memur emeklileri de 1.109 TL kaybetmiş oldu. Kağıt üzerine düşüş olarak yansıyan enflasyon rakamlarını ise maaşlar dayanmıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön