29 / 04 / 2024

Memur ve emekli maaş zammında önemli gelişme! Bakan Bilgin duyurdu

Memur ve emekli maaş zammında önemli gelişme! Bakan Bilgin duyurdu

2021'in Aralık ayında, yapılan toplantıların ardından asgari ücrete gelecek olan zam tutarı belirlendi ve sonrasında 3 Ocak 2022 itibarıyla, 6 aylık enflasyon verilerinin elde edilmesinin ardından memur ve emekli maaşlarına da zamlar yapıldı.



Bu şekilde en düşük emekli maaşının 2 bin 500 lira olmasına kararlaştırılırken, TÜİK 2022 yılının ilk 3 aylık enflasyon verilerini de paylaştı. Senede iki defa zam uygulanan emekli maaşlarına, 2022'de Temmuz ayında bir kez daha zam yapılacak. Bu zamda ise TÜİK’in açıklayacağı Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamları beklenecek. Fakat açıklanan enflasyon rakamları, Temmuz’da emekli maaşına ne kadar zam uygulanacağı konusunda ayrıntıların da belli olmasını sağladı. İşte zamma ilişkin detaylar…

Emekli Maaşı Ne Kadar Zam Görecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan enflasyon zammı ile ilgili bilgi verdi. En düşük emekli maaşının büyük oranlarda oranlarda artacağını belirten Bakan Bilgin, emekli vatandaşın enflasyona karşı maddi anlamda çok daha güçlü olacağını belirtti. Son dönemlerde yükselen enflasyon verileri sebebiyle alım gücü iyice düşen emekli vatandaşlar, Temmuz'da memnun eden bir oranda maaşlara zam uygulanmasını bekliyor. 

Memur ve emekli maaş zammında önemli gelişme! Bakan Bilgin duyurdu


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön