20 / 05 / 2024

Memur ve emeklilere bir müjde daha! Milyonların beklediği tutar belli oldu

Memur ve emeklilere bir müjde daha! Milyonların beklediği tutar belli oldu

Kamu içerisindeki çalışanların merakla takip ettiği haberde son dakika gelişmesi! 700 bini aşkın çalışanın beklediği zam oranı nihayet belli oldu. İlk teklif arz edildi. Yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin aylıklarına yapılacak zam seviyesi açıklandı.



MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ TEKLİF BELLİ OLDU

Yapılan görüşmelerde işçi kesimine vekalet eden  TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işverene vekalet eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) yetkilileri pazarlıkta önemli ol katetti.

YÜZDE 45 ZAM TALEBİ

Görüşmelerde, işçileri vekaletenTÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in tespit ettiği ortak taleplerde "aylık brüt taban ücretin 15 bin TL'ye çıkarılması bunun yapılmasının akabinden bütün ücretlere yüzde 15 refah payı eklenmesi'' yer alıyor. Taban ücret yükselişi ve refah payının ilave edilmesinden sonra ise birinci altı ay için  yüzde 45,  ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için yüzde 5'er zam ve enflasyon farkı talep ediliyor.

Memur ve emeklilere bir müjde daha! Milyonların beklediği tutar belli oldu

İkramiyenin de aralarında olduğu konu başlıklarında mutabık kalan tarafların, taban ücret ve yüzdelik zam hususundaki pazarlığı ise sürüyor. İşçi bloğunun aylık brüt taban ücretin 15 bin TL'ye çıkarılması hususundaki ısrarı sürerken TÜHİS'in ilk teklifi 11 bin 500 TL seviyesinde oldu.

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte seçimden sonra dolar kuru bu kadar olacak?

EYT'liler bu habere çok üzülecek! Bu şartları yapmayanlar emekli olamayacak

2008 sonrası sigortalılar dikkat! 5 yıl erken emekli olabilirsiniz


Geri Dön