16 / 05 / 2024

EYT'liler bu habere çok üzülecek! Bu şartları yapmayanlar emekli olamayacak

EYT'liler bu habere çok üzülecek! Bu şartları yapmayanlar emekli olamayacak

Emekli olma koşullarını tamamlayamayanlar için yeni bir ayarlama düzenlendi. Bu vatandaşlara toplu ödeme imkanı sağlanacak ve başvuru aşaması için SGK ile iletişime geçilmeli.  Hangi vatandaşların toplu ödeme alabileceği hususunda açıklama yapıldı.



8 Eylül 1999'dan evvel sigortalı olanlar ya da başlangıcını bu tarih içine borçlanmak için çekenler  prim ve sene koşullarını bitirdiklerinde hemen emekli olma olanağına sahipler. SSK'lılarda 5.000-5.975, Bağ-Kur'lularda ve memurlarda kadınların 7.200, erkeklerin ise 9.000 primi bitirenleri kâfi. Fakat bu zamanıbitiremeyen vatandaşlar için belirli bir kısmi emeklilik söz konusu, ancak tespit edilen yaş da bitirilmelidir. Bazı sigortalılar maalesef emeklilik koşullarını bitiremiyorlar. Borçlanma veya çalışarak emeklilik primini bitiremeyecek vatandaşlara da toplu ödeme alma olanağı sunulmaktadır. 

EYT liler bu habere çok üzülecek! Bu şartları yapmayanlar emekli olamayacak

TOPLU ÖDEMEDEN YARARLANABİLMEK İÇİN...

SSK ve Bağ-Kur'lular, emekli olamayacakları hallerde ödedikleri primleri geri alabilirler. Sigortalı halde iş yapmaması veya kendi işini yürütmüyor olması gereklidir. Emekli maaşı bağlanma koşullarını oluşturamamış olmak da önemli bir şarttır. Gerekli prim ödeme gün sayısını bitiremeyenler sosyal güvenlik merkezine veya il müdürlüğüne istekte bulunarak ödemiş oldukları prim bedellerini toplu halde iade alabilirler.

EYT'liler bu habere çok üzülecek! Bu şartları yapmayanlar emekli olamayacak


Geri Dön