12 / 05 / 2024

Memur ve emeklinin merakla beklediği toplu sözleşmede son dakika! Tarih resmen belli oldu! 

Memur ve emeklinin merakla beklediği toplu sözleşmede son dakika! Tarih resmen belli oldu! 

Kamu işçilerini yakından ilgilendiren zamlarla ilgili gelişmeler devam ederken, memur ve emeklilerin beklediği toplu sözleşmede son dakika gelişmesi yaşanıyor. Tarih resmen belli oldu! 



TOPLU SÖZLEŞMEDE SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi yakından ilgilendiren 2023 yılı toplu iş sözleşmeleri görüşmesinde düreç kaldığı yerden devam ediyor.

12 BİN LİRA TABAN ÜCRET!

İşçi ve işverenler önceki gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı büyesinde bir araya gelirken hükümet teklifini 12 bin lira taban ücret ve yılın ilk 6 ayında yüzde 40 zam olarak güncelledi.

Bir önceki teklifte ise 11 bin 500 lira taban, ilk 6 ayda yüzde 30 zam yapılması yönündeydi. İşçi tarafı bu gelen teklifi beğenmediklerini söyledi.

İşçi tarafı taban aylığın 15 bin lira, ilk 6 ay yüzde 45 zam, yüzde 15 refah payı olmak üzere yüzde 60'lık zam isterken, teklifin bayramdan sonra güncellenmesi bekleniyor. 

Toplu sözleşme kamu işçilerinin yüzde 25'i 1 Ocak, kalanları için de 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

.


Geri Dön