19 / 05 / 2024

Memurlara ve memur emeklilerine 1 Mayıs müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi!

Memurlara ve memur emeklilerine 1 Mayıs müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs tarihinde yeni bir müjde vereceği Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. Memur ve memur emeklisine ek zam yapılacağı ve bu kapsamda, üç formül üzerinde durulduğu belirtiliyor.



“Hem sendikalar çalışıyor ve isteklerini iletiyorlar hem de hükümet kanadı çalışıyor. Bana bazı veriler de geliyor. Fakat rakam söylemeyeceğim. Bazı rakamları biliyorum. Burada memurlara ve memur emeklilerine bir seyyanen zam müjdesi gelebilir ya da temmuz ayı için hem seyyanen zam hem de artı enflasyon artışı gelebilir. Özellikle en düşük memur maaşlarından başlamak üzere yukarı doğru. Yine diğer emeklileri SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de bir refah payı müjdesi gelebilir.

 Memurlara ve memur emeklilerine 1 Mayıs müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi!

Memurun aylığına seyyanen zam yapılabilir mi? Yapılabilir. Kat sayı artırma yetkisi Sayın Cumhurbaşkanında ve bir Cumhurbaşkanlığı kararıyla beraber onu artırabilir. Böyle bir artış müjdesi gelebilir.

Memur sendikalarının ek gösterge, öncelikli olarak 1’nci derece memurlarda ek gösterge artışı ile ilgili de bazı istekleri bulunuyor. 1 Mayıs tarihinde biz güzel şeyler duyacağız gibi geliyor.

Bir beklentim daha vardı kamu işçilerinin toplu sözleşmesinin de bu hafta bitmesi gibi. Onların yüzde 40'a kadar çıktı. Hükümet zam oranlarının netleşmesi de 1 Mayıs tarihinde bir müjde olarak açıklanacak gibi geliyor.”

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine büyük jest! Herkese geri ödemesiz 3 bin TL verilecek!

A101 beklenen dev indirimlerle geliyor! Kızartma tenceresi 90 TL, filtreli sürahi 200 TL, tava ve sahan seti 280 TL...

Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!


Geri Dön