30 / 04 / 2024

Menderes'te turizm gelişecek!

Menderes'te turizm gelişecek!

63 yıllık tarihinde ilk kez fuarlara katılacak Menderes Belediyesi, ilçenin tanıtımı ve ilçe turizminin gelişmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayı sonunda iki turizm fuarında yer alacak Menderes Belediyesi hazırlıklarına hız verdi.




63 yıllık tarihinde ilk kez fuarlara katılacak Menderes Belediyesi, ilçenin tanıtımı ve ilçe turizminin gelişmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Ocak ayı sonunda iki turizm fuarında yer alacak Menderes Belediyesi hazırlıklarına hız verdi. İstanbul'da düzenlenecek EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na  İzmir  Kalkınma Ajansı ile birlikte katılacak Menderes Belediyesi, İspanya'nın Madrid şehrinde düzenlenecek FITUR Turizm Fuarı'na da Türkiye'den katılan tek belediye olacak. 

Menderes'in tarihi, kültürü ve turistik alanlarıyla tam bir turizm cenneti olduğunu kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "İlçemizin tanıtımı konusunda ne yazık ki bir eksiklik vardı. Bizim dönemimizde bu eksikliğe son vermek adına önemli çalışmalar başlattık. Bu çalışmalardan biriside fuarlara katılım yönünde oldu. Bugüne kadar hiçbir fuarda yer almayan belediyemiz bizim dönemimizde şimdiye kadar üç fuara katılım gösterdi. 


Turizm cenneti Menderes

İlk kez İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılım sağladık. Ardından yerel yönetimleri yakından ilgilendiren Kent EXPO-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı'nda yer aldık. En son katılım sağladığımız Travel Turkey-İzmir Turizm Fuar'ında ise ilçemizin tanıtımına yönelik önemli bir çalışma oldu. Amacımız Menderesimiz'in ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak. Bu kapsamda hem farklı şehirlerde hem de farklı ülkelerde yer alan fuarlara da katılım sağlıyoruz" dedi.


Çalışmalarımız sürüyor

Ocak ayı sonunda İstanbul ve Madrid'de düzenlenecek turizm fuarlarına katılacaklarını söyleyen Başkan Soylu, "22-25 Ocak tarihlerinde İstanbul'daki EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte katılacağız. EMITT Fuarı'nın ardından İspanya'nın başkenti Madrid'de 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasındaki Avrupa'nın en büyük fuarı olan FITUR Turizm Fuarı'nda yer alacağız. Bu fuara Türkiye'den katılan tek belediyeyiz. Amacımız ilçemizi dünyanın dört bir yanına tanıtmak. Fuarlarla ilgili hazırlıklarımız sürüyor" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön