06 / 05 / 2024

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde son parseller!

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde son parseller!

Bölgenin Kurucusu ve Başkanı Salih Esen, “İlk temeller 2014’ün ilk çeyreğinde atılıyor. 5 bin ve 20 bin metrekarelik çok az sayıda parselimiz kaldı” diye konuştu




Temellerinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden itibaren atılmaya başlanacağı bildirilen Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (MPİOSB)sadece 5 ve 20 bin metrekarelik arsalar kaldı.

Bünyesinde ilk aşamada 50 fabrikayı barındıracak olan MPİOSB'nde yol ve hafriyat çalışmalarında sona gelinirken, tapulama çalışmalarına da başlandığı bildirildi.

Türkiye'nin kendi alanında ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olan 920 bin metrekarelik alanda kurulu MPİOSB'de istinat duvarlarının yapımına da geçildi.

Enerji, doğalgaz, temizsu ve dağıtım şebekeleriyle, pis su toplama şebekelerinin yapımında sona yaklaştıklarını belirten Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, bölgede ilk temellerin 2014'ün ilk çeyreğinden itibaren atılacağını söyledi.

Esen "5 bin ve 20 bin metrekarelik parsellerde olmak üzere çok az sayıda parselimiz kaldı. İstinat duvarlarının yapımı tamamlanmak üzere. Hafriyat çalışmalarında sona gelinirken, belirlenen yolların kaplama çalışmaları da kısa sürede bitirilecek" dedi.


Bölgesel teşvik var

Her iki belediyenin bu alandaki çalışmalarının Eylül'de başlayacağı duyumunu aldıklarını belirten MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Esen "Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin bir özelliği de yatırımcıların bölgesel teşviklerden yararlanıyor olması" dedi.

Esen, enerji altyapı çalışmalarının devam ettiği bölgede, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'ndan (EPDK) alınacak dağıtım lisansı ile bölge sanayicilerine elektrik enerjisi satışının da yapılacağını söyledi.


Büyükşehir ve Menemen bağlantı yolu hazırladı

Plastik sanayiinin en önemli hammadde temin merkezi olan Aliağa Petkim, İZBAN hattı, İzmir-Çanakkale Karayolu, Aliağa çevresindeki limanlarla birlikte  İzmir  Alsancak Limanı'na yakınlığı ile dikkat çeken MPİOSB için, İzmir Büyükşehir ve Menemen Belediyeleri de bağlantı yolu projesi hazırladı.



Yeni Asır


Geri Dön