Menemen'e Gediz Üniversitesi bereketi!
Bir zamanlar kendi halinde bir belde olan Seyrek, Gediz Ünıversitesi'nin getirdiği rantla şantiyeye dönüştü. Yeni yeni yurtlar, kafeler, restoranlar açılıyor, emlak fiyatları ve kiralar yükseliyor
İZMİR Milliyet Seyrek, bir zamanlar kendi halinde bir beldeydi. 2009'da mahalleye dönüşen Seyrek, bugün Gediz Üniversitesi büyüdükçe zenginleşiyor. Üniversitenin öğrenci sayısı 6 bin 500'ü bulurken, Seyrek'te yeni mekanlar açılıyor.
Bölgeye hayat geldi Seyrek, çok sayıda inşaatla şantiyeye döndü. Yeni yurtlar, kafeler, restoranlar açılıyor. Seyrek'te emlak fiyatları, son 5 yılda iki kat artarken, kiralarda da belirgin bir yükseliş oldu.
Bir üniversitenin, ekonomiden sosyal hayata çevresini nasıl değiştirdiğinin örneklerinden biri, Menemen'e bağlı Seyrek'te yaşanıyor.
Üniversite şehri haline gelen Seyrek, gece gündüz canlılığını koruyor. Gediz Üniversitesi'nin burada kurulmasıyla bölgenin kaderi değişti. Öğrencileri ve çalışanlarıyla yöre nüfusunun neredeyse 2 katı kadar kişi her gün Gediz'in Seyrek'teki kampüsüne ve hazırlık okulu binasına geliyor. Bu hareketlilik beraberinde yeni yatırımları da getiriyor. İnşaat firmalarının peş peşe başlattığı projelerle bölge şantiyeden farksız. Yurtlara, kalelere ve restoranlara sürekli yenileri ekleniyor. Menemen ve Seyrek'in yıldızının, Gediz Üniversitesi sayesinde parladığmı belirten Menemen Belediye Başkanı Tabir Şahin, Gediz Üniversitesi kurucularına ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik'e teşekkür etti.
KAVUK: DEĞİŞİME DEVAM
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Başkan Tahir Şahin başta olmak üzere, Menemen'in kendilerine kucak açtığını söyledi. Kavuk, üniversiteye ismini bölgenin bereket ve yaşam kaynağı Gediz Nehri'nden
Milliyet Ege