20 / 05 / 2024

Merakla beklenen EYT kararında son durum ne? AK Partili isimden açıklama

Merakla beklenen EYT kararında son durum ne? AK Partili isimden açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu Emeklilikte Yaşa Takılanlar kararı ile ilgili açıklama yapt.



5 farklı modelden bahsediliyor ama öne çıkan bazı modeller var. Burada Almanya ve Finlandiya modeli var. Almanya modelinde kaç yıl emekliliğinize kaldıysa eğer senin 4 yılın kaldıysa yüzde 2 keserim yüzde 8 daha düşük alırsın diyor. Bu şekilde emekli aylığı bağlanıyor ve bu kişi ölene kadar bu emekli maaşını alıyor.

Finlandiya modelinde yaşı beklenerek adar kesinti var. Yaşa geldikten sonra kesinti yok diyor. Hayatta kalma süresi yükseldiği için emekli yaşları yükselmeye başladı. Ama biz Türkiye’yiz özgün olmamız gerekli. Pandemi süreci ve enflasyondan yola çıkacak olursak EYT’liler halen çalışıyor.

Şöyle bir formül getiriebilir. Emekliliği hak edenler hala çalışıyorsa SGK primlerinin bazıları alınmayabilir ve daha fazla çalışma aylığına kavuşabilir.

Merakla beklenen EYT kararında son durum ne? AK Partili isimden açıklama

İkinci formülde seni ben bugün emekli yapmıyorum. Kademeli şekilde emeklilik yapılır. Önden bir kısım EYT’liler emekli yapılır bir kısmına da denilir ki ben senin hakkını yenilemedim. Karar lehe ise geriye yürüyebilir ama aleyhe ise geriye yürümez. Burada EYT’lilerle alakalı lehte olan bir kanun yürürlüğe girmişken aleyhe bir şey ortaya çıkıyor. Bunun geriye yürümemesi ve emekli edilmesi gerekiyor.

Ben seni şu an emekli yapamıyorum ama seni emekli yaptığımda daha fazla bir emekli aylığı alabilirsin denilebilir. İnşallah bütün tarafların yüzü gülecek diye umuyorum.

Editörün Notu: Bu haber 7 Temmuz 2022, saat 22.11'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 27 kuruş, euro

17 lira 55 kuruş, altının gramı ise 982 lira 52 kuruş değerindedir.

Eda Karadağ'dan dolar ve altın için ses getirecek tahmin!

Otomobilde fiyat dalgalanması sürüyor! İşte Fiat Egea'nın 4 Temmuz 2022 itibariyle fiyat listesi

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön