29 / 04 / 2024

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, enflasyonun yükselişinin durdurulamaması halinde doların çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam edeceğini söyledi ve tarih verdi



Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, enflasyonun yükselişinin durdurulamaması halinde doların çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam edeceğini söyledi ve tarih verdi.

Asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapılsa da, enflasyon tartışmaları sesli bir şekilde tartışılmaya devam ediyor.

Birçok ekonomist asgari ücrete yapılan zamları yeterli bulmazken, Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu da bunun bir çözül olmadığını söyledi.

Şenol Babuşcu, “Dolar 25 TL’yi aşacak mı?” sorusu için tarih verdi!

Yeniçağ’a konuşan Babuşcu, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de benim hissettiğim enflasyon yüzde 200’ün üzerinde. Özellikle 15 gündür dikkat ediyorum aldığım tüm ürünler geçen yıla nazaran en az 3 kat artmış durumda. Küresel fiyatlar elbette etkiliyor ancak Türkiye’deki hızlı yükselişin küresel fiyatlarla ilgili yok. Diğer ülkelerde enflasyon bu kadar yükselmedi.

Hükümet devamlı dış güçlerin üzerine yıkmaya çalışıyor enflasyonu ama gerçekler öyle değil. TÜİK, 3 haneli enflasyonu açıklamamak için her şeyi yapacak. Ama benim tahminim ekim veya kasım ayında üç haneli rakama ulaşılacak. Ekmek 10 liraya yükselebilir ama yılbaşına kadar yükleseceğini sanmıyorum. 7-8 lirayı görebilir. 2023 yılı içerisinde ise kesinlikle 10 liranın altında satılmayacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön