02 / 05 / 2024

Meral Akşener: İstanbul depreminde tüm Türkiye yıkılır!

Meral Akşener: İstanbul depreminde tüm Türkiye yıkılır!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM  Grup Toplantısı'nda konuştu. Akşener, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu...



İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul'da yaşanabilecek bir felaketin sadece İstanbul'u değil bütün Türkiye'yi etkileyeceğini belirtti ve "Uzmanlar, İstanbul depremi konusunda uyarıyor. İstanbul'da yaşanacak bir felaket, sadece İstanbul'u yıkıp geçmez, Türkiye'yi, Türkiye'nin ekonomisini de yıkıp geçer." dedi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, alınan önlemlerin yetersiz olduğuna da dikkat çeken Akşener, konuyu siyasi polemik haline getirmek istemediklerini, aynı zamanda Türkiye'nin Kanal İstanbul projesini değil İstanbul depremini konuşması gerektiğini belirtti.

Meral Akşener, günümüz teknolojisinin depreme karşı güven içinde yaşamı sağlayacak her türlü imkanı ve aracı sağladığını belirtti. Akşener, konuşmasına şu şekilde devam etti: 

"Sorun belli, çözüm belli. Kanal İstanbul için seferber olacağımıza, gelin, bir kentsel dönüşüm seferberliği başlatalım. Rant konuşacağımıza, gelin, İstanbul'daki binalara, sismik izolatör sistemlerini nasıl entegre edeceğimizi konuşalım. Gelin, gereken adımları atalım, İstanbul depreme hazır diyelim. Önce tedbirimizi alalım, şehirlerimizi deprem felaketine karşı koruyalım. Ondan sonra ne kadar fantastik projen varsa getir tartışalım. İstersen, Karadeniz'den Akdeniz'e kanal projesi getir, onu tartışalım. İstersen, İstanbul'dan Diyarbakır'a tüp geçit projesi getir, onu tartışalım. İstersen, Mersin'den Mısır'a köprü projesi getir, onu tartışalım. İstersen, damadının 'Biz dersek vatandaş inanır' dediği Ankara'dan Ay'a duble yol projesini getir, onu tartışalım. Ama önce milletin canını güvence altına alalım.

İstanbul depremi tüm ülkeyi aç bırakabilir!

7'nin üzerinde beklenen Marmara Depremi'nden sadece İstanbul değil, Marmara da etkilenecek!

Kanal İstanbul masası yıkılmıştır, depremi konuşacağız!

 


Geri Dön