29 / 04 / 2024

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi 3 bin etkinlikle yüzde 80 doldu!

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi 3 bin etkinlikle yüzde 80 doldu!

Ulusal ve uluslararası etkinliklerle adını duyuran Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi ( AKKM ), 55 ayda 3 binden fazla etkinlikle 2 milyonu aşkın kişiyi ağırladı.



Merinos AKKM'nin büyükşehir belediyesi tarafından işletildiğini vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Merkez açıldığı 6 Haziran 2010 tarihinden bugüne, bin 378 kurum tarafından kullanıldı. 


2010 yılından bu yana 3 bin 90 etkinlik yapüdı. Yüda ortalama 450 bin kişi tarafından ziyaret edilen Merinos AKKM'nin yıllık doluluk oram yüzde 80'i buluyor" diye konuştu. Merinos Fabrikası'mn yerinde yaptırılan Merinos AKKM'nin, son yıllarda kentin adım kültürel ve sosyal alanlarla, kongre turizminde de duyurduğunu ifade eden Recep Altepe, merkezin 208 bin metrekarelik Merinos Parkı içinde bulunduğunu söyledi. Altepe, "Kısa zamanda Türkiye'nin sayılı kongre ve kültür komplekslerinden biri haline gelen Merinos AKKM, kültür merkezi, seminer salonları, fuar ve organizasyon alanları ve sosyal tesisleri ile aynı anda pek çok etkinliğe cevap verecek özellik taşıyor" dedi. 



Merkezin bugüne kadar birçok kongre, fuar, sempozyum, konferans, Ar-Ge proje pazarı ve sergiye ev sahipliği yaptığım belirten Recep Altepe, "2010 yılında açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Merinos AKKM; bin 800,900,800 ve 500 kişilik salonların yanında, 50 ve 100'er kişilik 11 adet seminer odası ile Türkiye'nin altı kongre merkezinden biri olma özelliğini de taşıyor" açıklamasını yaptı 150 milyon dolarlık yatırımla kuruldu Konser, tiyatro, seminer, sempozyum, sergi, konferans gibi etkinliklerin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda ses getiren organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarım belirten Altepe, Merinos AKKM'nin Bursalıların vazgeçilmez mekanlarından biri halini aldığını kaydetti. Altepe, "Merinos AKKM, kent ekonomisine de önemli katkılar ve girdiler sağlıyor. Başarılı bir şekilde örnek çalışmalar yapılarak profesyonelce işletilen ve yönetilen merkezde yurt içi ve dışından gelen konuklar ve akademisyenler inceleme ve araştırma yapıyor" diye konuştu. Altepe, Merinos AKKM'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırımla Bursa'ya kazandırıldığını aktardı. 


Uluslararası birliklere üye Merinos AKKM yönetiminin uluslararası kurumlara üyeliklerin yanı sıra ulusal ve uluslararası fuarlar ve kongrelere de katıldığına işaret eden Recep Altepe, Merinos AKKM'nin Uluslararası Kongre Merkezleri Birliği'ne (AIPC - International Association of Congress CenESRAÖZARFAT/BURSA ters) ve Uluslararası Kongre ve Toplantı Derneği'ne, (ICCA - International Congress and Convention Association) üye olduğunun da altını çizdi. Bursa'ya uluslararası kongrelerin getirilebilmesi için hızlı ulaşım, kaliteli konaklama, gezi, eğlence gibi imkan ve hizmetlerin sağlanabilmesinin yanında rekabet ortamı içinde bulunan kongre sektörü aktörlerinin ve taraflarının da ikna edilmesi gerektiğine vurgu yapan Altepe, "Dünyadaki ve ülkemizdeki rakip kongre merkezlerine karşı üstün gelinmesi gerekiyor. İşte bu görev başta turizm sektöründe bulunanların ve tüm Bursa'mndır. Turizm sektörünün öncüleri olan otelciler, organizatörler, operatörlere gerçekten önemli görevler düşüyor" diye konuştu. Altepe, Merinos AKKM bünyesinde Türkiye'nin ilk Tekstil Sanayi Müzesi, İpek Müzesi ve Eneıji Müzesi'nin de bulunduğunu sözlerine ekledi. 


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön