01 / 05 / 2024

Merit Royal Otel, 120 milyon dolarla Kuzey Kıbrıs'ta yükseliyor!

Merit Royal Otel, 120 milyon dolarla Kuzey Kıbrıs'ta yükseliyor!

Net Holding, Kuzey Kıbrıs'ı sevdi. Grup yeni otel için kolları sıvadı. Yaklaşık 120 milyon $ bütçeyle Girne'de açılacak olan Merit Royal Otel, akıllı bina teknolojisiyle inşa ediliyor



Net Holding, yaklaşık 120 milyon dolarlık bir bütçeyle Kuzey Kıbrıs'ta yeni bir otel yatırımını hayata geçiriyor. Girne'de hizmetine sunulacak olan Merit Royal Otel, 55 bin metrekare üzerinde akıllı bina teknolojiyle inşa ediliyor. 516 yatak ve 252 odanın bulunacağı otelin 120 milyon dolar yatırımla hayata geçeceğini söyleyen Merit International Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, yeni otelin son teknolojilerden yararlanılarak yapıldığını kaydederken, 'Otel için gerçekleşen yatırımın yüzde 20'sini akıllı bina teknolojisi alanında gerçekleştiriyoruz. Otel inşaasında görevli mühendisler; odaların ısı derecelerini stabil tutabilmek adına deniz kıyısından yaklaşık 850 metre uzaklıkta ve 25 metre derinlikte yaz-kış sıcaklığı 22 derece olan suyu özel bir teknolojiyle otele taşıyor. Klimaların ısıtma ve soğutma işlemlerinde de bu suyu kullanılacak. Bu sistemle yaklaşık yüzde 40 oranında bir elektrik tasarrufunun gerçekleştirilmesi planlanıyor' dedi.


OTELİN SUYU DENİZDEN GELECEK

Arar, otelin su ihtiyacının da denizden karşılanacağını söyledi. Denizden çekilen ve arıtım ünitesinde Ters Ozmoz yöntemiyle tuzluluk oranı düşürdüklerini vurgulayan Arar, 'Bu su otelin mutfağına, banyo-lavabo ve duşlarına, çamaşırhanesine aktarılacak' diye konuştu.


POKERCİLERİ BULUŞTURACAK

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dünyanın en ünlü pokercilerini Word Poker Tour Cyprus (WPT) kapmasında ağırlayacak. Aralarında Kelly Kim, İvan Demidov ve Sergey Rybachenko gibi dünyaca ünlü oyuncuların da bulunduğu profesyonel pokercileri ağırlayacak olan WPT’nin büyük ödülü 1 milyon dolar. Turnuvada dağıtılacak toplam ikramiye ise 3 milyon doları bulacak. Kendisi de ünlü bir oyuncu olan ve 4 binin üstünde turnuvayı organize eden Matt Savage tarafından yönetilecek turnuvanın büyük finaliyse 1-12 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Akşam


Geri Dön