29 / 04 / 2024

Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon tahminini güncelledi! Memur ve emeklilere yapılacak zam tablosunu da etkiledi

Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon tahminini güncelledi! Memur ve emeklilere yapılacak zam tablosunu da etkiledi

Refah artışı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncelikli olarak dikkate alması gereken üç önemli madde bulunmaktadır. Memur ve emekli maaşı zammı da kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer aldı. Merkez Bankası emekli ve memur maaşlarına dair önemli ipuçlarını ortaya çıkardı.



Emekli ve memur maaşı artışları için geri sayım başladı. Emekli zammı, 15 milyondan fazla vatandaşı, memur maaşı artışı ise yaklaşık 4 milyon kamu görevlisini yakından ilgilendiriyor. Ekonomi yönetiminden gelen açıklamalar ise beklentileri yükseltti. "Kimse enflasyona ezdirilmeyecek" vurgusu, heyecanı daha da artırdı. 6 aylık enflasyon tahmininin memur ve emekli maaşlarına olan etkisinin detayları...

Gündemdeki 3 madde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kalıcı alım gücü ve refahın artırılması amacıyla bir yol haritası çizdi. Bu yol haritası, ekonominin yönetimi ve hedeflerin belirlenmesinde mali disiplin ve Orta Vadeli Program (OVP) gibi öncelikli gündem maddelerini içeriyor. Ayrıca, Şimşek'in öncelikli ajandasında emekli ve memur maaşları gibi önemli konular da bulunuyor.

 Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon tahminini güncelledi! Memur ve emeklilere yapılacak zam tablosunu da etkiledi

Memurlara ve emeklilere zam

Milyonlarca vatandaş, Ocak zammı hakkında detaylı bilgi edinmek amacıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne büyük ilgi gösteriyor. Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon tahminlerini içeren bu ankette, 2023 yılı için enflasyon oranı yüzde 68,01 olarak güncellendi. Bu revizeye göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nin 1895,91 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Yapılan hesaplamalara göre, önümüzdeki 6 aylık dönemde enflasyon oranının %40,27 seviyesine yükselmesi öngörülüyor. Öte yandan memurlar için ise yeni bir gelişme söz konusu. Memurlar da 6 aylık enflasyon farkının yanı sıra %15 toplu sözleşme zammı alacaklar. Merkez Bankası yeni enflasyon oranlarına göre emekli ve memur zammının şu şekilde hesaplanması bekleniyor:

  • 6 aylık enflasyon oranı yüzde 40,27
  • 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 40,27 (refah payı hariç)
  • %52,17 6 aylık memur zammı
  • %32,33 6 aylık memur enflasyon farkı
  • %15 Memur toplu sözleşme zammı 

Vakıfbank tam 1.985 memur alacak! Vakıfbank personel alımı detayları tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Memurlara yapılacak o ödemeler 2024'te tam bu kadar olacak! Görev ücreti, maktu fazla çalışma ücreti... Şimdi bakın!

Vakıfbank KPSS'siz 1.985 memur alıyor! Hemen başvuru şartlarına bakın! Son tarihi aman kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön