16 / 05 / 2024

Merkez Bankası açıkladı! Mevduatta faiz oranları yüzde 30'un üzerine çıktı!

Merkez Bankası açıkladı! Mevduatta faiz oranları yüzde 30'un üzerine çıktı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre TL mevduat faizlerinde uygulanan azami faiz oranları en son açıklanan Mart 2023 verilerine göre yüzde 40'ı buldu. 



İşte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan o son dakika verileri...

Ekonomim'de yer alan habere göre, 3 aya kadar vadeli TL mevduatlarda azami faiz oranı yüzde 39,5'e çıkarken, 1 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz de yüzde 38 seviyelerinde.

3 aya kadar vadeli TL mevduatta ortalama faiz oranı da 12 Mayıs 2023 haftasında yüzde 30,47'e kadar yükseldi. Yine verilen detaylara göre, 5 Mayıs 2023 haftasında faiz yüzde 29,05 şeklinde gerçekleşmişti.

Ayrıca 12 Mayıs 2023 haftası verilerine göre ihtiyaç kredisinde uygulanan faiz oranı son iki ayda hızla yükseldi ve yüzde 34'ü aştı. Tüketici kredisinde faiz de yüzde 30 sınırlarında bulunuyor. Açıklanan rakamlara göre, politika faizi de yüzde 8,5 seviyelerinde

Merkez Bankası açıkladı! Mevduatta faiz oranları yüzde 30 un üzerine çıktı!

Ek dönüşüm hedefi etkili oldu

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, geçen hafta piyasa faizlerinde yaşanan yükselişte Merkez Bankası'nın getirdiği ek dönüşüm hedefi de etkili oldu.

Menkul Kıymet Tesis Hakkında Tebliğ’de bazı değişikliklere gidilerek TCMB, 26 Mayıs-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında gerçek kişi döviz hesabından TL’ye ek yüzde 10’luk dönüşüm hedefini yakalayamayan bankalara eksik kalan kısım kadar menkul kıymet tesisi yükümlülüğü getirdi.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, 28 Temmuz tarihi sonrası için de kademeli TL’ye geçiş düzenlemesi yapıldı. Yapılan bu düzenlemeye göre, 28 Temmuz 2023 tarihi sonrasında gerçek kişiler için dövizden TL dönüşüm oranında yüzde 30’u yakalayamayan bankalar için yüzde 10 ek menkul kıymet tesisi yapılacak.

Altının efendisi İslam Memiş gümüş için 2023 hedefini açıkladı! 

Bugün emekli olanlar kaç lira maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama 2023! 

TOKİ İstanbul Tuzla 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 622 yeni konutu sakın kaçırmayın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön