18 / 05 / 2024

Merkez Bankası, bankaları dolar konusunda uyardı! Bankaların bu işlemi yapması yasaklandı!

Merkez Bankası, bankaları dolar konusunda uyardı! Bankaların bu işlemi yapması yasaklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yurt içindeki bankalara "dolar" konusunda uyarı yaptı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dün politika faizini 50 baz puan ile yüzde 8,50'ye çekti. Bu faiz değişikliği dolar ve euro'da herhangi bir hareketliliğe neden olmadı. Dolar/TL kuru bugüne 18.87 TL'den başlarken, euro/TL kuru 20,011 TL'den başladı.

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasından sonra 25 Şubat 2023 Cumartesi günü Dolar/TL kuru 18.87 liradan başlarken, euro/TL kuru ise 19,90 liradan başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yüzde 9 olan politika faizini 50 baz puan indirimle yüzde 8.80 bandına indirdi. Merkez Bankası, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ekonomiye etkilerinin olacağını fakat orta vadede kalıcı etkilerinin olmayacağını öngördüklerini belirtti.

Merkez Bankası, bankaları dolar konusunda uyardı! Bankaların bu işlemi yapması yasaklandı!

Para Politikası Kurulu'ndan yapılan açıklamada "Kurul, meydana gelen deprem felaketin etkilerinin en düşük seviyelere indirilmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi için uygun finansal koşulların oluşmasını önceliklendirecektir” ifadelerine yer verildi. 

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin 2023 yılının ilk yarısındaki etkilerinin izleneceği belirtildi.

Merkez Bankası’nın Kur Korumalı Mevduat'a(KKM) getirdiği politika faizi ( yüzde 8,5) + yüzde 3 olan faizdeki yüzde 3'lük sınırın kaldırılmasından sonra KKM'de biriken tutar artmaya devam ediyor. KKM hesapları 1 trilyon 483,4 milyar Türk Lirası’ndan 1 trilyon 500 milyar Türk Lirası’na yükseldi.

17 Şubat tarihi itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 2 milyar 241 milyon dolar düşerek, 73 milyar 389 milyon dolara indi. Brüt döviz rezervleri, 10 Şubat tarihinde 75 milyar 630 milyon dolar seviyesinde seyrediyordu.

Bankacı olmak isteyenlere müjde! Vakıfbank çok sayıda personel alımı yapacak!

Dolarla maaş alacaksınız! SunExpress en az lise mezunu kabin memuru alacak! Hayallerinizdeki meslek ayağınıza geldi!

Ziraat Bankası müthiş bir kampanyayla geri döndü! Bu kampanyayla tüm bankalar suspus oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön