02 / 05 / 2024

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında ekonomi ile ilgili oldukça dikkat çeken açıklamalar yaptı.



Enflasyonla ilgili "Gerileme başladı" diyen Kavcıoğlu,  "Bu gerileme sadece baz etkisinden değil, aldığımız tedbirler ile de enflasyondaki gerilemeyi göreceğiz." ifadelerini kullandı. Gıda fiyatları ile ilgili de konuşan Kavcıoğlu, düşüşün bu aydan itibaren başlayacağını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TRT Haber'de ekonomi ve gıda fiyatlarıyla ilgili oldukça dikkat çeken son dakika açıklamalarında bulundu. Kavcıoğlu, fiyatlar da bu aydan itibaren düşüş olacağını söyledi.

Kavcıoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Enflasyon gerilemeye başladı. Bu gerileme sadece baz etkisinden değil, aldığımız tedbirlerden de kaynaklı. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki gerilemeyi daha net göreceğiz. Faiz indirimleri ve dövizin stabil kalması da gerilemede etkili oldu.

"GIDADA DÜŞÜŞÜN BU AYDAN İTİBAREN BAŞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Bu ayki yıllık enflasyonun büyük bölümü gıdadan kaynaklanıyor. Uyguladığımız politikaların sonucunu almaya başlayacağız. Cumhurbaşkanımızın uyguladığı politikalar rakamlara yansıyacak. Enerjide de Türkiye arz sıkıntısı çekmedi. Bu da genel olarak rakamlara yansıyor. Gıda da düşüşün bu aydan itibaren başlayacağını düşünüyoruz. Finansman maliyetlerinde 25 puan düşüş gördük. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön