28 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz artışıyla ilgili şok açıklama!

Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz artışıyla ilgili şok açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık Komitesi yıl ortası sunum konuşması yayımlanan Powell, “Süregelen faiz artışlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon yukarı doğru bir sürpriz yaptı ve daha fazla sürpriz kapımızda olabilir." dedi



Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Powell, enflasyonun düşüşünü sürdümek için faizleri artırmaya devam edeceklerini belirtirken ABD Merkez Bankası üyelerini çeşitli şoklara karşı “çevik” olması konusunda uyardı.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık Komitesi yıl ortası sunum konuşması yayımlanan Powell, “Süregelen faiz artışlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon yukarı doğru bir sürpriz yaptı ve daha fazla sürpriz kapımızda olabilir. Bu nedenle gelecek verilere ve görünümün gelişimine yanıt verirken çevik olmamız gerekli” dedi.

Merkez Bankası Başkanı ndan faiz artışıyla ilgili şok açıklama!

Powell, yaptığı konuşmada “Yüksek enflasyonun sebep olduğu zorlukların bilincindeyiz. Enflasyonu düşürme amacına güçlü bir şekilde bağlıyız. Bunun için hızlı bir şekilde hareket ediyoruz” dedi. Amerikan ekonomisinin oldukça güçlü olduğuna değinen Powell “Ekonomimiz çok daha sıkı para politikasıyla baş edebilecek konumda” değerlendirmesinde bulundu. Powell çarşamba günü işgücü piyasası için de “aşırı sıkı” yorumunda bulunarak "Finansal koşulların sıkılaşması ekonominin ateşinim söndürmeye devam edecek ve talebin arzla daha iyi bir denge yakalamasına katkıda bulunacak” dedi.

Enflasyon  40 yılın zirvesinde


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön