30 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz artışıyla ilgili şok açıklama!

Merkez Bankası Başkanı'ndan faiz artışıyla ilgili şok açıklama!

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık Komitesi yıl ortası sunum konuşması yayımlanan Powell, “Süregelen faiz artışlarının uygun olduğunu düşünüyoruz. Enflasyon yukarı doğru bir sürpriz yaptı ve daha fazla sürpriz kapımızda olabilir." dedi



Son rakamlara baktığımızda Amerika Birleşik Devletleri'nde TÜFE geçen ay yıllık yüzde 8.6 ile 40 yılın zirvesine ulaştı. Artan yaşam maliyeti pek çok Amerikalıya zor günler geçirtirken Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’a olan destek de kasım ayındaki ara seçimler öncesinde gerileme yaşıyor. Powell’ın konuşması önemli ölçüde geçtiğimiz haftaki faiz kararında verdiği mesajları yeniden vurguladı. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası geçtiğimiz hafta 1994’ten bu yana ilk kez tek seferde 75 baz puanlık faiz artışı yapmış ve faiz bandını yüzde 1.5-yüzde 1.75 bandına çıkarmıştı.

Merkez Bankası Başkanı ndan faiz artışıyla ilgili şok açıklama!

50 baz puanlık faiz artışı hamlesi masada

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Powell geçtiğimiz hafta temmuz toplantısı için bir başka 75 baz puanlık artış ile beraber 50 baz puanlık hamlenin de ihtimaller arasında olduğunu sözlerine eklemişti. Amerika Merkez Bankası Üyesi Christopher Waller da bu hafta sonu yaptığı açıklamada 75 baz puanlık faiz artışını destekleyeceğini açıklayarak Biden'ın sözlerine destek oldu.

Editörün Notu: Bu haber 23 Haziran 2022, saat 21.34'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 35 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise bin 21 lira 33 kuruş değerindedir.

Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş'ten faiz kararı öncesi tarihi uyarı!

Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

Ekonomist Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön