02 / 05 / 2024

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.



9 ÜNİVERSİTEDEN BURS TEKLİFİ ALDI

Üniversite eğitimini başarıyla tamamlayan Erkan, dünyaca ünlü üniversiteler arasında yer alan; Stanford, Princeton, Boston, Cornell, California başta olmak üzere 9 ayrı üniversiteden burs teklifi aldı. Bu tekliflerden Princeton üniversitesini tercih eden Erkan, finans mühendisliği alanında doktora yaptı. Erkan’ın, normalde 2 yıl süren ve 12 dersten oluşan doktora programını bir yılda tamamladığı belirtilirken, 250 yıllık geçmişe sahip ve birçok ünlü ismin mezun olduğu Princeton tarihinde doktorayı bir yılda tamamlayan ilk öğrenci olduğu kaydedildi. Böylece Erkan, ABD’nin en genç finans profesörü unvanının sahibi oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön