02 / 05 / 2024

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.



GOLDMAN SACHS'TA BAŞLADI

Üniversite eğitimini tamamlamasının ardından dünyaca ünlü finans kuruluşlarından iş teklifleri alan Erkan, kariyer hayatına Goldman Sachs’ta başladı. Küresel ekonomik krizin yaşandığı 2009 yılında ABD yönetimi tarafından el konulan First Republic Bank’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı görevine atandı. Aynı zamanda Yatırım Bölümü Başkanı ve Risk Yönetimi Eş Başkanı görevlerini de üstlendi. Kısa süre içerisinde gösterdiği performansla birlikte First Republic Bank’ın Başkanı, eş CEO’su ve Yönetim Kurulu üyesi olarak Amerika’daki finans kuruluşları içerisinde en genç CEO olmayı başardı.

Erkan göreve geldiğinde 20-25 milyar dolarlık aktife sahip olan banka kısa zamanda 200 milyar dolarlık bir dev haline geldi. Erkan, ayrıca mücevher ve tasarım şirketi Tiffany & Co’nun Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yaptı ve satış sürecini yönetti.

Son olarak ise ABD’li Marsh McLennan şirketinin yönetim kuruluna atandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön