28 / 08 / 2024

Merkez Bankası dolar satın diyerek iş insanlarını aradı iddiası

Merkez Bankası dolar satın diyerek iş insanlarını aradı iddiası

Merkez Bankası’nın iş insanlarına telefon açarak ekonomide sıkışıklık olduğunu ve şirketlere dolar satmaları yönünde talepte bulundukları iddiası ekonomi çevrelerine bomba gibi düştü. Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, “Bu tablo bana işlerin düzgün gittiğini anlatmıyor.” ifadelerini



Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, iş insanlarının Merkez Bankası’ndan ekonomiye ilişkin “Şu anda sıkışıklığımız var, bir miktar dolar satın” içerikli telefon aldıklarını aktararak, “Bu tablo bana işlerin düzgün gittiğini anlatmıyor.” yorumunda bulundu. Güldağ, “Türkiye’nin artık her şeyi açık açık, çok net konuşması lazım” diye konuştu.

Güldağ, Bloomberg HT televizyon kanalına yaptığı açıklamada ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Birçok iş insanının Merkez Bankası tarafından aranarak “Bir miktar dolar satın” telefonu aldığını duyduğunu aktaran Güldağ, tanıdığı bir iş adamının kendisinin Merkez Bankası ile yaptığı görüşmeyi şöyle anlattığını dile getirdi:

‘Minnettarız diyerek teşekkür etmişler.’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön