29 / 04 / 2024

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına Zorunluluk Getiriyor! Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına Zorunluluk Getiriyor! Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Kur Korumalı Mevduat hesabı sahiplerine yönelik önemli bir değişiklik gündemde! Merkez Bankası, yeni bir adım atarak zorunluluk getiriyor. İşte Merkez Bankası’nın Kur Korumalı Mevduat (KKM) konusu hakkındaki kararların detayları…



Son dakika haberine göre, Kur Korumalı Mevduat hesabı sahiplerini ilgilendiren bir konu gündeme geldi. Merkez Bankası, kur korumalı hesaplarla ilgili yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalarını hızlandırıyor. Bu düzenlemeye göre, Kur Korumalı Mevduat hesabı açanlar için zorunluluk getirilmesi düşünülüyor.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları hakkında önemli düzenlemeler

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranlarında artış kararı alındı. Yeni düzenlemeyle birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesapları açan bankaların, bu hesap türündeki mevduatlar için daha yüksek bir oranda zorunlu karşılık ayırmaları gerekecek.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre Kur Korumalı Mevduat (KKM) ödemelerinden kaynaklanan likidite fazlasının azaltılması amacıyla zorunlu karşılık oranlarında artış kararı alındı. Bu düzenlemenin, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyerek yurt içindeki talebi dengelemesi ve seçici kredi sıkılaştırmasını sağlayacağı planlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön