16 / 05 / 2024

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına Zorunluluk Getiriyor! Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına Zorunluluk Getiriyor! Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında önemli bir gelişme yaşandı. Kur Korumalı Mevduat hesabı sahiplerine yönelik önemli bir değişiklik gündemde! Merkez Bankası, yeni bir adım atarak zorunluluk getiriyor. İşte Merkez Bankası’nın Kur Korumalı Mevduat (KKM) konusu hakkındaki kararların detayları…



Merkez Bankası Kur Korumalı Mevduat Hesaplarına Zorunluluk Getiriyor! Yatırımcılar Ne Yapmalı?

KKM'de süregelen artışlar 

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar artışının hala devam ettiği biliniyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK)'nın haftalık bültenindeki bazı bilgiler, bu tutarın bilgisini vermiştir. Bu bilgi kapsamında kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları önceden 2 trilyon 846,7 milyar TL iken şu anda 2 trilyon 962,3 milyar TL'ye çıktığı bilgisi verilmiştir.

Aynı haftada kredilerde  ve mevduatlarda artış görülmektedir. Kredilerde artış 9 trilyon 996,5 milyar TL'den 10 trilyon 137,1 milyar TL olarak güncellenmiştir. Mevduat ise 11 trilyon 787,3 milyar TL'den 12 trilyon 154,9 milyar TL'ye kadar artış yaşamıştır.

Ayrıca tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarında da önemli artışlar görülmektedir. Tüketici kredileri 1 trilyon 392,3 milyar TL'den 1 trilyon 403,4 milyar TL'ye yükselirken  bireysel kredi kartları 788,2 milyar TL'den 808,7 milyar TL'ye yükselmiştir. Takipteki alacaklar ise 168,9 milyar TL'den 169,2 milyar TL'ye yükselmiştir.

Merkez bankası faiz kararı sonrası piyasalarda neler oldu? İşte altın, dolar ve borsadan ilk tepki!

TCMB reeskont kredisi limitini 5 kat artırdı!

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 567,6 milyar liraya yükseldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön