16 / 05 / 2024

Merkez Bankası yine faiz indirecek! Piyasa bu haberle çalkalandı

Merkez Bankası yine faiz indirecek! Piyasa bu haberle çalkalandı

Bu hafta toplantı yapacak küresel merkez bankalarından toplamda 500 baz puan faiz artışı beklenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yine faiz indirimi kararı bekleniyor.



Yılsonu tahminini paylaşan 12 kurumun medyan beklentisi faizlerin yüzde 12 seviyesine çekilmesi yönünde oldu.

Merkez Bankası yine faiz indirecek! Piyasa bu haberle çalkalandı

En düşük yılsonu tahmini veren kurumlar politika faizinin yılsonuna kadar yüzde 9 seviyesine kadar düşürülmesini, en yüksek yılsonu politika faizi tahminini paylaşan kurumlar ise yılsonuna kadar politika faizinin yüzde 13 seviyesinde sabit kalmasını bekliyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Eylül 2022 tarihinde saat 22.14'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,29 Türk Lirası, euro 18,35 Türk Lirası, altının gramı ise 983 Türk Lirası değerinde.

Gençler dikkat! THY 17 bin TL maaşla personel alacak...

'Çok sevinecekler' diyen Bakan Bilgin EYT'liler için tarih paylaştı

Ne altın ne gümüş, işte İslam Memiş'in flaş önerisi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön