29 / 04 / 2024

Merkez Bankası’dan döviz saati için kritik uyarı

Merkez Bankası’dan döviz saati için kritik uyarı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bankalardan döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesine ilgili mayıs ayında yaptığı sözlü yönlendirmeyi bugün yazılı uyarıya da dönüştürdü.



BANKALAR TÜRK LİRASI KREDİYLE YP KREDİ KAPATILMASINDAN KAÇINMALI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bu hafta bankalara TCMB 25 Ekim tarihli ayrı bir yazısında ise son dönemde firmaların Türk Lirası cinsi kredi ile yabancı para cinsi kredilerini erken kapatıldığına dikkat çekti ve konuda da tedbir alınması gerektiği konusunda da uyardı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında, "Bankamız politikalarının etkinliği ve de finansal sistemin sağlıklı işleyişi açısından Türk Lirası kredi kullandırılarak YP cinsi kredilerin kapatılmasına yönelik özendirici uygulamalardan hassasiyetiyle kaçınılması ve bu konuda azami özenin gösterilerek banka uygulamaları açısından gereken tedbirlerin alınması beklenmektedir" denildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ilgili işlemlerin aynı banka veya farklı banka tarafından kullandırılan Türk Lirası kredilerle artarak gerçekleştirildiğini de belirterek söz konusu işleyişin devamı durumunda gerekli tedbirlerin alınacağını bankalara da iletti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön