02 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ın planı ortaya çıktı! İşte faizin geleceği rakam

Merkez Bankası’ın planı ortaya çıktı! İşte faizin geleceği rakam

Sabah gazetesi yazarı Nurullah Gür, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini getirmek istediği rakamı açıkladı. Açıklanan en son faiz indiriminin ardından, politika faizinin ilerleyen dönemde 9 seviyelerine çekilmeye çalışıldığı öğrenildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz açıklamaları politika faizinin ilerleyen günlerde düşürülmeye devam edeceğinin sinyalini verirken, yeni bir iddia daha ekonomi gündemine düştü.

Sabah gazetesi yazarlarından Nurullah Gür, "Politika faizi tek haneye doğru" başlıklı bir yazı kaleme alırken Merkez Bankası’nın ilerleyen günlerde yapacağı hamleyi açıkladı. Nurullah Gür'ün yazısında politika faizinin yüzde 9'a ineceği ve o seviyede sabit tutulacağı ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın amacının politika faizini olabildiğince düşük seviyelere çekmek olduğunu dile getiren Gür, T.C. Merkez Bankası'nın son toplantısında politika faizini yüzde 12 oranından yüzde 10.5'e indirerek tek haneli rakamlara biraz daha yaklaştığını ifade etti. Sabah yazarı Gür, faiz indiriminin piyasa beklentilerinin 50 baz puan yukarısında olsa da finans piyasalarının bu indirime şaşırmadığının altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön