02 / 05 / 2024

Merkez Bankası'nda flaş dolar gelişmesi! Doları olanlar acil baksın

Merkez Bankası'nda flaş dolar gelişmesi! Doları olanlar acil baksın

Merkez Bankası'nda dolarla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası rezervleri 3 milyar dolar arttı. Bu artışın da doların yükselmesinin önünde önemli bir set olduğu belirtiliyor.



Türkiye'de para piyasalarının en çok merak ettiği kurların başında dolar geliyor. Dolar kurundaki hareketlilik, vatandaşların da yakın radarında. Merkez Bankası'nda son yaşanan gelişme ise piyasaları şaşkınlığa uğrattı. 

REZERVLERDE CİDDİ ARTIŞ

Merkez Bankası toplam rezervler, 29 Temmuz ile biten haftada 2 milyar 940 milyon dolar artarak 101 milyar 263 milyon dolara çıktı.

DOLARDAKİ HAREKETLİLİK AÇISINDAN ÖNEMLİ

Merkez Bankası'nın rezervindeki bu artış, doların kısa vadede ciddi oranda artmamasına da engel olarak duracak ve dolarda uzun vadede büyük yükselişlerin önüne geçecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön