06 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!

Toplam hacmi 121 milyar doları aşan KKM hesaplarına TCMB’den fren geliyor. Merkez Bankası’nın bankaların hazineden sorumlu genel müdür yardımcıları ile görüştüğünü belirten kaynaklar, yüzde 30’lara varan döviz dönüşümlü KKM hesaplarına verilen primlerin yasaklayacağını aktarıyor.



Bankaların Kur Korumalı Mevduat'a (KKM) ödedikleri primlere fren geliyor. Dövize dönüşebilir KKM hesaplarında son zamanlarda hızla artan primlere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) müdahale edeceği iddia edildi.

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!

Dünya Bankaların hazineden sorumlu genel müdür yardımcılarıyla toplantı gerçekleştirdiği ve TCMB’nin KKM primlerine sınırlama ya da tümüyle kaldırmaya ilişkin öneri vereceği bildiriliyor. dunya.com’un bankacılık kaynaklarından elde ettiği verilere göre, TCMB kararnamesi ile bankaların TL dönüşüm oranı yüzde 60’dan yüzde 50 bandına inecek. Bunun bankaların KKM’ye ödedikleri opsiyon priminde düşüş yaratacağı öngörülüyor. Başka bir deyişle, dolardan KKM’ye dönüşümlerde verilen ve yüzde 30’lara varan primler bundan sonra verilmeyecek. Yapılan değişiklikle beraber KKM'ye olan talebin kısmen de olsa azalacağı tahmin ediliyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön