19 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!

Toplam hacmi 121 milyar doları aşan KKM hesaplarına TCMB’den fren geliyor. Merkez Bankası’nın bankaların hazineden sorumlu genel müdür yardımcıları ile görüştüğünü belirten kaynaklar, yüzde 30’lara varan döviz dönüşümlü KKM hesaplarına verilen primlerin yasaklayacağını aktarıyor.



Konuyla ilgili olarak ulaşılan bankacılık kaynakları bazı bankaların dövizden TL'ye dönen KKM hesaplarına prim ödeme uygulamasını sonlandırdığını bildirdi. Bankacılar KKM hesapları için ödenen faizlerin ise hafif düşmesine karşılık yüksek seviyede seyretmeyi sürdürdüğünün altını çizdi.

Merkez Bankası’nın bankalardan talep ettiği döviz hesaplarının TL'ye dönüşüm hedeflerine ulaşmayı amaçlayan bankalar, mevduat sahiplerini dövizden vazgeçirmek için KKM hesaplarına yüksek faiz ve prim vermeye başlamıştı. Faiz üst sınırının ortadan kalkması ve politikalardan duyulan tedirginliklerle beraber faizlerde meydana gelen artış KKM'ye ilgiyi de tırmandırdı. KKM 7 haftada 32.6 milyar dolar artış ile birlikte toplam 121.4 milyar dolara ulaştı.

Merkez Bankası’ndan Kur Korumalı Mevduat’a fren!

KKM BÜYÜKLÜĞÜ 121.4 MİLYAR DOLAR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) elde edilen bilgilere göre, 31 Mart itibarıyla 88.8 milyar dolar olan KKM 19 Mayıs haftası itibarıyla 121.4 milyar dolara çıktı. KKM, 524.7 milyar dolar hacmindeki döviz ve TL mevduatın artık önemli bir bölümünü meydana getiriyor. Önümüzdeki süreçte her hafta 10 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilen KKM itfaları piyasalarda yakından izleniyor.

Aman dikkat! Beyaz eşya ürünlerine yeni zam geliyor!

A101’de sinek öldürücü 70 TL’ye, masa üstü fan 170 TL’ye, sürahi 170 TL’ye düştü!

İş Bankası bu kararıyla büyük alkış topladı! Hesaplara para yatıracağını duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön